BALJAK: Tužni dokaz partijske države

*DAVID: Vladan Vukosavljević je mudar čovek koji zna šta hoće i na tome radi , Mia David *Pričalo se da je moju smenu tražio Siniša Mali. Kao razlog su navedeni "neposlušnost i iznošenje laži", Mia David * Kulturna politika u Srbiji postoji u veoma jasno formulisanom smislu, Stevan Vuković *Nestrpljivo čekam imenovanje novog upravitelja KCB-a, možda se ovog puta posreći nekome u Srbijagasu, EPS-u, JP Skloništa, Infostanu, ili što da ne - u SPC, Vladimir Nikolić
Burne reakcije na imenovanje Ivone Jevtić za gradsku sekretarku za kulturu

Ostavite komentar


  1. Dodju tako ponekad vremena kada pamet zacuti, budala progovori a fukara se obogati

  2. Malijeve (sic) estetske kriterijume je očigledno zadovoljila. A njemu treba njena bela ruka za njegovu crnu fantomku.

  3. Зашто, побогу никада до краја не представите ваше саговорнике, све до једног ““““цивилизацијске, моралне културне…громаде““““!? Зашто кријете све биографско-политичке чињенице за ову Миу Давид (доскора треће име, Зарић, је, изгледа, нестало у преводу на ““““некултурни““““ језик гласача владајуће странке!). И зашто не кажете да је на чело КЦБ дошла као кадар, сада пропале странке Чедомира Јовановића-бивше ЛДП, сада комби/цензус партијичице? Тек онако, само истине ради. И кредибилитета њених ““““мондијалистичких““““ ставова. Морално, цивилизацијски, културолошки екстрагромадних, наравно!

  4. Prethodno iskustvo i kompetentnost, pa i sama struka direktora KCB-a i gradskih sekretara je uvek bila u drugom planu, to su oduvek bile politicke funkcije i dok je tako, bice cirkusa kroz program ustanove koji varira u zavisnosti od politike stranke ciji su direktori eksponenti.

  5. Koji direktor KCB ili gradski sekretar za kulturu u zadnjih 70 godina nije politicki podobna licnost? Ili kad je za direktora neke kulturne usanove u Srbiji i exYU postavljen neko ko je iskljucivo svojim kulturnoumetnickim radom a ne politickom uvlacenju postao to? Pa i prethodna direktorka KCB je kao najveci plus u svojoj karijeri imala clanstvo u LDP a ne neki rad u kulturi po kojoj bi je iko pamtio. U sustini, ozbiljne novine kao sto su Danas, bi trebalo da se bave tim problemom, problemom strucne podobnosti na rukovodecim mestima (kako u kulturi, tako i prosveti, zdravstvu, privredi i svim ostalim mestima koja se finansiraju iz budzeta) a ne ko je dosao na ciju intervenciju. Mene kao nestarnackog gradjanina ove zemlje interesuje da li je direktor doma zdravlja, doma kulture ili javnog preduzeca strucan za taj posao a ne da li je intimus sa gradonacelnikom, do tad ce svako skolovan da i dalje bezi iz ove zemlje.

  6. Ni Mia David Zarić nije lice poznato u kulturnoj politici Srbije već kćerka akademika a član stranke ldp-a.Nije to kompetencija već stranačko kadriranje.Dogovor vlasti i podela plena.Nista se ne menja.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.