Barbara Strejsend objavljuje svoje prve memoare 1Foto: www.wikipedia.org

Barbra Strejsend  će objaviti svoje prve memoare tokom ove godine pod naslovom „Moje ime je Barbara“ najavio je njen izdavač.

Knjiga će se baviti se životom i šest decenija dugom karijerom 80-godišnje zvezde, piše Gardijan., dodajući da je već bilo nekoliko knjiga o njenom životu, ali da je ovo  prvi put iz pera  Strejsendove.

Barbara Strejsend postigla je uspeh kao pevačica, glumica , rediteljka i producentkinja, a ima dva Oskara, pet Emija, 10 Gremija, 11 Zlatnih globusa i nagradu Toni.

Prvi film koji je sama producirala, Yentl, učinio ju je prvom ženom koja je režirala, producirala, napisala i glumila u velikom filmu, i prvom ženom koja je osvojila nagradu Zlatni globus za najbolju režiju.

Bila je i prva žena kompozitor koja je dobila Oskara za najbolju originalnu pesmu – Evergreen (Love Theme iz A Star Is Born).

Strejsend je takođe strastveni filantrop. Osnovala je Strejsend fondaciju 1986. koja se između ostalog zalagala za ženska prava, pravo glasanja i zaštitu životne sredine

Ben Brusi, direktor izdavaštva u Centuri-u, izdavačkoj kući Penguin Random House UK koja objavljuje „Moje ime je Barbra“, nazvao je Strejsend „vrhunskom umetnicom i ikonom“.

Njena knjiga je „jedna od najvećih priča o kreativnom životu ikada ispričana“, dodao je on.

„Memoari Strejsendove na svakoj stranici otkrivaju glas, koji je jednako iskren, zabavan i spektakularan kao i njeni najveći nastupi“

„Moje ime je Barbra“ biće objavljeno 7. novembra 2023. u tvrdom povezu, e-knjigi i audio-knjigi, navodi Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.