BELEF- Beogradska letnja scena od 27. juna do 17. jula na više lokacija 1Andrea Radulović Foto: Beoinfo

Pod sloganom „Novi početak“, Beogradski letnji festival BELEF održaće se od 27. juna do 17. jula na više lokacija u gradu, a ubuduće će festival će se zvati „BELEF-Beogradska letnja scena“, odlučeno je na prvoj konstitutivnoj sednici, održanoj danas u Skupštini grada Beograda.

Na ovoj sednici, kako se navodi u saopštenju, konstituisan je i Odbor koji je usvojio koncept i program ovogodišnjeg festivala.

Publika će, kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda, moći da uživa u premijernim izvođenjima pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava, koncerata, izložbi, književnih predstavljanja objedinjenih u okviru koncepta: beogradske premijere, nove predstave, novi autori, novi početak.

Glavni program će biti organizovan na Kalemegdanu, Trgu republike, letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorište i Ateljeu 212. Pored toga, u okviru festivala izvešće se i specijalni program u dvorištu Rektorata Beogradskog univerziteta „Teatrium“.

„Zajednička saradnja festivala i pozorišta bi obezbedila uslove za dalje izvođenje premijernih postavki tokom redovne sezone, kada je to moguće. Specijalna premijerna prikazovanja tokom festivalskih dana omogućavaju veće prisustvo publike i istovremeno služe za promovisanje kulturnih događaja u budućnosti. Uz ostvarenje novih prostora, pozorišta ulaze u novo vreme. Na ovaj način, Grad Beograd najavljuje to novo vreme“, poručila je Andrea Radulović, predsednica Odbora BELEF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari