Foto: imus.org.rs

Besplatan ulaz na aktuelne postavke muzeja na Trgu Nikole Pašića omogućen je povodom Dana državnosti Republike Srbije u četvrtak 15. februara i 55-godišnjice osnivanja Istorijskog muzeja Srbije u utorak 20. februara 2018.

U ponedeljak 19. februara na fejsbuk strani Muzeja biće organizovan nagradni kviz, a pet najbržih učesnika koji tačno odgovore na pitanje u vezi aktuelnih postavki dobiće nagradu u vidu ličnog fotografskog portreta urađenog na staklenoj ploči u tehnici mokrog kolodijumskog procesa.

Snimanje nagrađenih će se realizovati u utorak 20. februara od 15 do 18 časova, a portreti na staklu će se preuzimati narednog dana u galeriji Muzeja od 14 do 20 časova.

U okviru proslave 55-godišnjice osnivanja Muzeja, u ponedeljak 19. februara Istorijski muzej Srbije će upriličiti svečanu dodelu zahvalnica poklonodavcima Muzeja, koji su ovim plemenitim činom u proteklom periodu obogatili muzejske zbirke, omogućivši tako javnosti da se upozna sa brojnim vrednim istorijskim i umetničkim materijalima.

Pored slobodnog ulaza na izložbe, u utorak 20. februara od 18 časova biće organizovan i koncert gitaristkinje Amalije Miler. Na programu su dela Baha, Albeniza i Brauera.

Posebno ističemo da će u periodu od 15. do 21. februara važiti akcijski popust od 20 do 70% na većinu muzejskih izdanja.

Besplatno i u Muzeju Jugoslavije

Povodom Dana državnosti danas i sutra 16. februara posetiocima je omogućen slobodan ulaz i u Muzeju Jugoslavije.