Besplatni sadržaji u Istorijskom muzeju do 21. februara 1Foto: imus.org.rs

Istorijski muzej Srbije je od 15. do 21. februara 2018. godine pripremio niz besplatnih sadržaja.

Besplatan ulaz na aktuelne postavke muzeja na Trgu Nikole Pašića omogućen je povodom Dana državnosti Republike Srbije u četvrtak 15. februara i 55-godišnjice osnivanja Istorijskog muzeja Srbije u utorak 20. februara 2018.

U ponedeljak 19. februara na fejsbuk strani Muzeja biće organizovan nagradni kviz, a pet najbržih učesnika koji tačno odgovore na pitanje u vezi aktuelnih postavki dobiće nagradu u vidu ličnog fotografskog portreta urađenog na staklenoj ploči u tehnici mokrog kolodijumskog procesa.

Snimanje nagrađenih će se realizovati u utorak 20. februara od 15 do 18 časova, a portreti na staklu će se preuzimati narednog dana u galeriji Muzeja od 14 do 20 časova.

U okviru proslave 55-godišnjice osnivanja Muzeja, u ponedeljak 19. februara Istorijski muzej Srbije će upriličiti svečanu dodelu zahvalnica poklonodavcima Muzeja, koji su ovim plemenitim činom u proteklom periodu obogatili muzejske zbirke, omogućivši tako javnosti da se upozna sa brojnim vrednim istorijskim i umetničkim materijalima.

Pored slobodnog ulaza na izložbe, u utorak 20. februara od 18 časova biće organizovan i koncert gitaristkinje Amalije Miler. Na programu su dela Baha, Albeniza i Brauera.

Posebno ističemo da će u periodu od 15. do 21. februara važiti akcijski popust od 20 do 70% na većinu muzejskih izdanja.

Besplatno i u Muzeju Jugoslavije

Povodom Dana državnosti danas i sutra 16. februara posetiocima je omogućen slobodan ulaz i u Muzeju Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari