Bil Guld, basista benda „Faith no More“, primio ključeve grada Zaječara i time zvanično postao rokonačelnik 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predao je ključeve grada Bilu Guldu, basisti benda „Faith no More“, koji je time zvanično postao rokonačelnik, a 55. Gitarijada je otvorena.

Bil Guld od večeras je zvanično rokonačelnik. Svečana ceremonija predaje ključeva grada obavljena je na Felix Romuliani. Ničić je od novog rokonačelnika dobio rakiju na poklon, koju on proizvodi u Srbiji.

Basista benda „Faith no more“ oduševljen je lepotom kasnoantičkog lokaliteta “Felix Romuliana”, kazao je u izjavi za medije.

„Upravo sam stigao i nisam očekivao da je tako dobro očuvana, detalji na zidinama, zaista je neverovatno. Po prvi put sam u Zaječaru”, kazao je Bil Guld.

Bil Guld, basista benda „Faith no More“, primio ključeve grada Zaječara i time zvanično postao rokonačelnik 2
Foto: M.S. / Danas

On je kazao da snažno podržava „Gitarijadu“, jer veruje da će preko potrebnu promenu u muzici iznedriti upravo mladi.

„Mislim da je savremena muzika veoma dosadna i da nam je potrebna nova muzika, a nju će doneti mladi ljudi. Snažno podrżavam ovaj festival”, naglasio je Guld.

Guld je najavio da će kao rokonačelnik uspostaviti stroga pravila. Kroz smeh je izneo koje će pravilo prvo stupiti na snagu.

„Ustanoviću nova, stroga pravila. Prvo o čemu ću se pobrinuti je da svi nose donji veš preko odeće. Svi! I policija će proveravati to i ko ne poštuje to – ići će u zatvor”, našalio se Guld.

On je u izjavi za medije kazao da je o Zaječaru ranije pričao sa nekim ljudima.

Bil Guld, basista benda „Faith no More“, primio ključeve grada Zaječara i time zvanično postao rokonačelnik 3
Foto: M.S. / Danas

“Članovi benda „Kuktur shock“ nastupali su u Zaječaru i kazali su mi da je ovde hrana sjajna. Poznajem i nekoga odavde ko pravi rakiju, i stalno su me zvali da dođem. Kada sam saznao za ovo – kazao sam : dolazim! Takođe  ovo je i najstariji rok festival u Srbiji. Čast mi je  zaista, što sam tu. Zaječarsko pivo još uvek nisam probao”, istakao je on.

Večeras je grupa “OPS”, predvođen Bodom Ninkovićem, nastupio na Felix Romuliani, i oduševila malobrojnu publiku.

Boda i njegova grupa “OPS”, 1979. pobedili su u Zaječaru na 13. Gitarijadi, i nakon njihove pobede Gitarijada je promenila lokaciju, i održavala se na otvorenom.

Boda Niković u izjavi za medije kazao je da kada je postao penzioner, sada ima više vremena za neke stvari koje voli, a jedna od njih je i muzika.

Bil Guld, basista benda „Faith no More“, primio ključeve grada Zaječara i time zvanično postao rokonačelnik 4
Foto: M.S. / Danas

„Ovo je način da spojim dve moje velike ljubavi. Ja sam i počeo, u stvari kao muzičar, pa sam preko muzike došao do ovog posla koji sam radio i radiću još uvek. Sada imam više vremena, pošto sam u novembru otišao u penziju, ali imam više vremena za muziku. To je neki spoj koji mene čini zadovoljnim i srećnim”,  kazao je Slobodan Boda Ninković i dodao:

„Mi smo 1979. pobedili na Gitarijadi. Kažu da smo mi bili povod, da je to bila poslednja Gitarijada organizovana u  Domu JNA, jer su one starešine bile poprilično zbunjene našim izgledom. Bili smo mnogo nepristojnije obučeni nego što smo sada, bili smo i 43 godine mlađi i luđi. Trebalo je kao pobednici da snimimo ploču, to je tada bila velika stvar, međutim posle dva meseca je pola benda otišlo u vojsku, ja sam posle šest meseci. Dok smo se pokupili, poženili, pozapošljavali, i evo sada iskoristili – eto bar nešto korisno od korone, snimili smo taj CD i došli da posle 43 godine vratimo duh festival”.

Ljubitelji roka do nedelju ujutro će imati priliku da uživaju u sjajnom revijalnom programu, ali i u nastupima bendova koji se takmiče za pobedu na 55. Gitarijadi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari