"Bio dvaput jedan kralj" nagrađen u Grčkoj 1

Na upravo završenom festivalu Athens Animfest u Grčkoj, domaći kratki animirani film „Bio dvaput jedan kralj“ osvojio je nagradu za izuzetnost u kratkoj animiranoj formi.

Na ovom festivalu koji se održava po 13. put, publika je mogla da pogleda čak 418 filmova iz 52 zemlje, kotirajući time Atinu medju najznačajnije festivale animacije u svetu.

„Bio dvaput jedan kralj“ (Twice Upon a Time) osvojio je proteklog meseca još četiri nagrade, dve nagrade za najbolju animaciju u Cluju, Rumuniji, na festivalima Short to the Point i 12 Months Film Festival i dve nagrade na festivalu Cinema of The World u Bombaju, Indiji – nagradu za najbolji scenario i najbolju montažu filma.

Nagrada u Atini je 14.nagrada za ovaj film srpsko-kanadsko-madjarske koprodukcije kuća Plan 9, AZT Media i To Blink Animation. Pored značajnih nagrada za animaciju na festivalima u Spaniji, Americi, Kanadi i Srbiji, film je dobitnik i 3 nagrade za najbolji scenario, nagrade za najbolju originalnu muziku (Vladimir Kerkez i Aleksandar Randjelovic) i nagrade publike na festivalu Fancine u Malagi.

Film je prikazan u preko 20 zemalja, a ovog meseca ce nastaviti svoju turneju na festivaliima u Beču, Los Andjelesu, Džordžiji i filmskom festivalu Golden Kuker u Sofiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari