Dobitnica Oskara Naomi Vots potvrdila je za Dejli mejl da je „osećala Dajanino prisustvo“ tokom snimanja filma „Dajana“.
– Bilo je trenutaka kada sam osećala Dajanino prisustvo. Sanjala sam je često i pitala sam se da li bi se njoj svidelo što je igram baš ja. Tako sam uhvatila sebe da tražim njenu dozvolu da nastavim ono što sam započela. Opteretila sam sebe Dajanom i njenim životom i osetila sam veliku odgovornost što tumačim ulogu ove legendarne žene. Osećala sam kao da provodim dosta vremena sa njom. U jednom momentu sam osetila da mi je dala dozvolu da tumačim njen lik – rekla je Votsova

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_GRnIiXn-B8&w=560&h=315]

Glumica, koja je prošle godine nominovana za Oskara u filmu „Nemoguće“, rekla je da se dvoumila da li da prihvati ulogu.

– Svako će imati svoje mišljenje o filmu i stav o tome kako je trebalo predstaviti Dajanin lik. To je iscrpljujuće, ali sve velike uloge nose neki rizik. Na kraju sam, ipak, odlučila da ja to mogu – kazala je Votsova.

Ona je objasnila da se pomno pripremala za ulogu princeze Dajane, čitajući stare intervjue i Dajaninu biografiju. Tokom snimanja je sarađivala sa trenerom glasa i studirala princezin govor tela, kako bi ulogu što verodostojnije prikazala Dajanin lik.

Hiršhbigelov film „Dajana“ govori o dve poslednje godine života pomenute princeze, s posebnim akcentom na njenu ljubavnu romansu sa doktorom Hasnatom Kanom, koga će igrati Navin Endrjuz. U filmu će biti reči i o Dodiju Fajedu, sa kojim je Dajana putovala kada je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu avgusta 1997. godine. Nemački reditelj koji će raditi na filmu poznat je po filmu „Hitler, poslednji dani“.

Film, čiji je radni naziv bio „Caught in Flight“, biće prikazan u Velikoj Britaniji 20. septembra, a 10. oktobra će se prikazati u Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari