Bjelogrlić: Na strani sam onih koji izaberu teži put

Povodom nastupa na nedavno održanom festivalu Nakultiviši se na Dorćol Platzu Dragan Bjelogrlić govorio za Danas o svojoj poziciji u javnosti, sujeti političara i tome da li mu nedostaje gluma

Ostavite komentar


  1. Tokom minule decenije radio si i uradio dobre, nemale stvari. Produkcijski i ne samo na taj način pokrio si dva serijala, Rode i Montevideo za koje se, već po prvom gledanju, mogla da pripiše odrednica, naročito. Verovatno je drugi bio zahtevniji, ali su Rode definitivno pun pogodak jer su odabrani najbolji, Gajić kao reditelj, pokojni Glušac kao montažer, zatim muzički dvojac Bajaga i Lošić, te plejada glumaca za koje se ne zna ko je od koga bolji – od lika Mikija Nosonje u ulozi pokojnog naturščika, Pikca, Rake, Duleta Pacova do po meni ključnog lika Radmile, Mirjane Karanović. Svi su pričali neke svoje priče, gradili i izgradili jednu, onu veliku, te znam da će se serijal uvrstiti u kultne i večne, ne samo po senzibilitetu, već i kvalitetu. Ne znam da li si ovaj svoj dar osetio ili ga je nužda uhvatila za uši i izvukla na videlo dana, ali producentski posao radiš odlično, te nastavi, što opet ne znači da ne treba da glumiš ili režiraš. Smatram, tek, da čovek koji za sve filmske segmente pronađe najbolja rešenja i treba da producira. Udri, pa dokle izdržiš. Pozdrav i za Aleksandru, Oči krasnaje.

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.