Bjelogrlić otvara festival LIFE u Leskovcu 1arhiva Foto: Leskovački kulturni centar

Leskovači internacionalni festival filmske režije (LIFE) 18. septembra svečano će otvoriti jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, reditelj, scenarista i producent Dragan Bjelogrlić, a festival će početi projekcijom filma „Južni vetar“, saopštila je produkcijska kuća KomunikArt.

U filmu „Južni vetar“ Miloša Avramovića, igraju Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić i Bogdan Diklić, a svečano otvaranje počinje u 19 časova u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Fil „Južni vetar“, koji izaziva veliku pažnju javnosti, prati život Petra Maraša, kradljivca automobila iz Beograda, čije se životne okolnosti komplikuju krađom pogrešnog automobila. Po žanru, film je kombinacija melodrame, akcije i trilera.

U okviru svečanog otvaranja, od 22 sata u klubu Safir nastupiće Magnifico, a drugog festivala 19. septembra u Leskovačkom kulturnom centra planirani su prateći programi, a predviđene su i promocije knjiga Dušana Kovačevića i Neleta Karajlića.

Ove godine gosti festivala biće bojni glumci i reditelji iz Srbije i regiona.

Leskovači internacionalni festival filmske režije biće održan od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra i pod pokroviteljstvom Grada Leskovca i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U glavnom takmičarskom programu biće prikazano 15 dugometražnih igranih filmova iz Srbije i regiona, među kojima čak devet premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari