Bjelogrlić: Što je sistem represivniji „Let“ postaje aktuelniji

Glumac povodom 200. izvođenja prestave „Let iznad kukavičjeg gnezda“, koje se igra 19. oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu

Ostavite komentar


  1. Dragane podigni svoj glas protiv danasnjeg ludila u Srbiji, podigni konkretno. Svi ste se uglavnom ucutali kao cave neke.

  2. Drago mi je da se i on oglasio, mada je dugo vagao da li sme reći ono što misli, pa makar i malo zavijeno u celofan, da se dušmani ne dosete. Pretpostavljam da mu je okidač bio igranje u predstavi gde je mogao osetiti šta građani misle o svemu što nas je snašlo, ali još uvek u strahu čekaju nekoga da dođe i odradi to umesto njih. Sad već polako i oni najuplašeniji shvataju da dok čekaju nekoga ko neće nikad doći, godine nepovratno prolaze i da se čovek, hteo ne hteo, mora uzdati u sebe i krenuti u borbu za svoju slobodu. Vlast uljuljkana sopstvenim lažima na svojim medijima, odavno ne živi u realnosti. Buđenje iz, za njih lepog sna, će biti bolno.

  3. Metafora za okupiranu neokolonijalnu Srbiju: ovakvu predstavu igraju u „Berlineru“????

  4. Noijedna vlast ne voli pometne ljude. Bezidejna vlast ih proteruje a pamenta im obezbedi razlog postojanja.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.