Bojana Maljević: Mnogo godina sam izgubila na nerealna očekivanja

Glumica i producentkinja o seriji "Kalup" snimljenoj po aferi "nestale bebe", izborima, bojkotu, postkovid svetu, kulturi...

Ostavite komentar


  1. 3 izgubljene decenije. Sigurnim stopama, nastavljamo u tom smeru. Revolucija ili smrt!

    1. Mi čekamo kralja, nećemo više, revolucionare i njihove revolucije treba zabraniti u Srbiji da nam se ne dese ponovo kakavi, kao broz i bratija!

    2. Siguran sam da su gospoda iz udbe znala za kradju beba a to znači da je država umešana. Zbog umešanosti države se i krije prava istina inače bi neko već progovorio. Kad se bude demontirao aparat tajne službe imaćem i ta i mnoga druga saznanja.

      1. Da Vas ne bih uvredio neću reći, kakva glupost?! Neko je „lepo“ lansirao a potom i zloupotrebio ovu temu, koja će se „valjati“ medijima još godinama. Vi ste je još i doradili i „ulepšali“, tako što ste došli do „epohalnog“ zaključka da je takozvana „prodaja beba“ vršena u organizaciji države, smatrajući, valjda, da ćete tako najlakše doakati onima koji su trenutno na vlasti i, koje Vi očito mrzite?! A istina je jednostavna. Za sve je kriva naša genetska i birokratska aljkavost kada je administracija u pitanju. Ko će da vodi evidenciju o tek umrlim bebama? Ko će da poštuje protokole, koji predstavljaju samo „gubljenje“ vremena? Ko će da, bezimenu decu sahranjuje na tačno odredjenim mestima itd.itd? Ako 1/4 gradjana Srbije nije bila upisana u Matične knjige rodjenih, venčanih i umrlih, možete zamisliti kakav je odnos bio prema mrtvorodjenim bebama?! Matične knjige su masovno, i silom prilika, morale da budu ažurirane tek kod uvodjenja biometrijskih ličnih karti i pasoša. Tada je nastao haos i tragedija za mnoge gradjane, koji su bili živi a nigde upisani?! Mislim da je ova tema namerno nametnuta od strane pojedinih grupa gradjana ili političara, koji nisu svesni štete koju nanose, prevashodno, roditeljima koji su ostali bez dece. Ti roditeljiće se uvek vraćati u prošlost, prevrtati po sećanju i prihvatiti ono što im je najlakšpe odnosno, da su im decu „pokrali“ neki ljudi?! Bezuspešno će ih tražiti do sudnjega dana. Moj rodjeni brat je , nažalost, izgubio dete na porodjaju ali, sećajući se te tragedije smatra da je tema veštački nametnuta sa namerom da se beskrajno zloupotrebljava. Kada MAKAR JEDAN RODITELJ PRONADJE SVOJU UKRADENU BEBU, a to danas, putem DNK, nije teško utvrditi, poverovaću u ove priče, koje se periodično pojavljuju u štampi.

  2. Veoma pametna žena. Ovaj intervju i njen način razmišljanja me je oduševio. Ne možeš promeniti neku vlast i sistem, tako što ćeš se ponašati kao oni. Naravno da sada treba kritikovati opoziciju. Kada dođu na vlast, biće kasno.

  3. Poštovanje za građansku hrabrost, odlučnost i talenat. Verovatno je problem sa nestalim bebama dobio te razmere zbog aljkavosti i nepoštovanja procedura, ali ima puno indicija da se bar u nekim slučajevima, radilo o monstruoznoj trgovini. A, ovako cementirana nemoralna vlast teško će se menjati na izborima. Franko i Salazar su vladali spokojno do svoje smrti, po četrdesetak godina, a Musolini i Hitler su pali jer su ih protivnici ne samo pobedili, već i pregazili.

    1. Znam da je ružno što ovo kažem, ali voleo bih da Vi i vama slični bar jedan dan provedete pod takvim režimom, pa bi shvatili kakve gluposti pričate. Vučić je mala maca za Miloševića, a čak ni on nije bio blizu Hitleru i Musoliniju. Ovakvim stavovima ne samo da ovaj režim predstavljate kao zločinački, već i ismevate žrtve takvih režima.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.