"BOSIFEST 2019" od 21. do 23. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci 1Foto: Promo

Deseti Beogradski Internacionalni Filmski Festival Osoba Sa Invaliditetom „BOSIFEST 2019“, pod sloganom „Portret emocija“, održaće se od 21. do 23. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici broj 1.

Zvanično otvaranje festivala i projekcija filma je 21. oktobra u 18 časova, a trajeće do srede 23. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Na „BOSIFEST-u 2019.“ biće prikazani dokumentarni filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori osobe sa invaliditetom. Ovogodišnji filmski program odlikuju skoro svi raznovrsni žanrovi.

„BOSIFEST 2019.“ se održava pod sloganom „Portret emocija“. Selektor festivala je reditelj Igor Toholj, a članovi žirija su: reditelj Vuk Ršumović, rediteljka Biljana Tutorov i glumica Nataša Ninković. Na Festivalu se očekuju gosti iz Španije, Izraela, Irana, Švajcarske…

Selektor Igor Toholj odabrao je 16 filmova od kojih će devet biti prikazani u takmičarskom, a sedam u revijalnom delu. Filmovi su iz Amerike, Kanade, Evrope, zemalja iz okruženja….

Poslednjeg dana festivala, 23. oktobra u 17,45 časova na svečanoj dodeli nagrada, žiri će dodeliti Grand Prix Festivala za najbolji film, nagradu za najbolju režiju i scenario,kao i specijalne nagrade.

Prateći program Festivala čine kreativne radionice, okrugli stolovi, muzički performansi i izložba.

Na sajtu Festivala www.bosifest.rs možete pogledati kompletan katalog u PDF formatu kao i kompletnu satnicu programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari