Brnabić obećala: Pozorište „Boško Buha“ ostaje na Trgu, nema selidbe u Beograd na vodi 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Pozorište Boško Buha ostaje na svojoj adresi, rekao je za Nova.rs upravnik ovog teatra Igor Bojović nakon sastanka u Vladi Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

„Zadovoljan sam sastankom, što ne bih bio“, prva je reakcija upravnika Pozorišta „Boško Buha“ Igora Bojovića, nakon dvočasovnog sastanka koji su čelnici ovog teatra imali u zgradi Vlade Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

Upravnik ovog teatra otkrio je kratko za Nova.rs i šta im je predsednica Vlade Srbije obećala:

„Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi“.

Sastanku su, pored Bojovića, prisustvovali predsednik Upravnog odbora ovog teatra Radiivoje Dinulović, glumica Boba Latinović i pravnica teatra Nada Baša.

https://www.danas.rs/kultura/brnabic-situacija-oko-rekonstrukcije-pozorista-bosko-buha-ce-biti-resena-u-narednih-nekoliko-dana/

Kako je ranije prenela Nova.rs, Ana Brnabić se uoči početka sastanka s predstavnicima pozorišta „Boško Buha“, zbog čijeg se planiranog preseljenja s Trga republike u Beograd na vodi digla čitava javnost, oglasila na Tviteru saopštivši kako želi da se „sazna istina“:

– Počinje sastanak na temu pozorišta „Boško Buha“. Jedva čekam da javnosti, a posebno medijima koji danima iznose neistine i manipulišu činjenicama iznesem javnosti – napisala je predsednica Vlade Srbije, ne precizirajući o kojim medijima je reč.

Brnabićeva je dodala „kako će se videti koliko je tačna izjava da je sve to logična posledica vladavine jednog čoveka, aludirajući sasvim otvoreno na reči novinarke Jelene Obućine.

Nova. rs podseća da su zaposleni u Pozorištu „Boško Buha“ u ponedeljak javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari