Nasvakidašnji umetnički izazov: Budite umetnička slika 1

U svom novom, virtuelnom prostoru u koji se Galerija Matice srpske preselila zbog novonastalih okolnosti, treću nedelju za redom muzejski stručnjaci svojim znanjima i aktivnostima na društvenim mrežama oživljavaju i prenose priče o umetničkim delima koja pod krovom Galerije „žive“.

Svim ljubiteljima umetnosti u okviru kampanje „Galerija Matice srpske s vama kod kuće“, ova institucija nudi raznoliki sadržaj kako bi publici omogućili nesmetan užitak u umetničkim delima i boravak kod kuće učinili svima prijatnijim i sadržajnijim.

Jedna od akcija u okviru ove online kampanje podstakla je snažno interesovanje i interakciju virtuelnih posetilaca, omogućivši da umetnost preplavi društvene mreže i postane, barem na kratko, deo naše svakodnevnice. Reč je o akciji #UmetnickiIzazov koja je pokrenuta, a kojom se Galerija Matice srpske pridružila svetskoj muzejskoj inicijativi #TussenKunstEnQuarantaine (#BetweenArtAndQuarantine).

– Na nesvakidašnji umetnički izazov posetioci svakog dana odgovaraju reinterpretacijom njihovih omiljenih umetničkih dela iz kolekcije Galerije Matice srpske, oživljavajući ih na kreativan, inovativan i duhovit način. Pored omiljenih umetničkih dela, zajedno sa našim posetiocima, prenosimo priče o umetničkim delima, podstičemo osmehe i dobro raspoloženje. Ukoliko već niste, pozivamo i čitaoce Danasa da prihvate umetnički izazov, zabave se kod kuće i naravno, da budu što više ovih dana uz umetnost, izjavila je za naš list Tijana Palkoviljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske koja i sama nije odolela umetničkom izazovu.

Iz Galerije Matice srpske predlažu da svoje omiljeno umetničko delo potražite na sajtu Galerije http://www.galerijamaticesrpske.rs/stalna-postavka.html. Fotografiju koju napravite, možete postaviti na vaš profil na društvenim mrežama i označite Galeriju, a iz ove institucije poručuju da tagujete i prijatelje i izazovete ih da i oni ne propuste ovaj pravi umetnički izazov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari