Časopisi "Beležnice" i "Buktinja" uživo predstavljeni čitaocima 1Promocija u Negotinu Foto: J. B. K.

Povoljnija epidemiološka situacija „otključala je vrata“ za kulturna dešavanja koja su se minulih godinu i koji mesec više događala onlajn.

Tako je u borskoj narodnoj biblioteci predstavljen novi broj časopisa za bibliotekarstvo, književnost i kulturu „Beležnice“ koji ova ustanova objavljuje dva puta godišnje.

Predstavljen je i prošlogodišnji dvobroj, čija je promocija iz razumljivih razloga izostala.

U „Beležnici“ su i ovog puta ostali zabeleženi najznačajniji događaji, objavljena poezija zavičajnih pesnika i prikazi knjiga, eseje o čitanju i knjigama i kako objašnjavaju borski bibliotekari pokušavaju da isprate sve značajno što se dešava u kulturi Bora i okoline, kao i interesantne stvari koje se dešavaju u oblasti bibliotekarstva i samoj biblioteci.

Fotografijama sa izložbe “Rad i grad” Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor ilustrovani su prošlogodišnji I upravo objavljeni broj „Beležnica“ koji osim u samoj biblioteci, mogu da se preuzmu u elektronskom obliku na sajtu Narodne biblioteke Bor.

Ni Krajinski književni klub nije sedeo skrštenih ruku za vreme pandemije i objavio je devet brojeva časopisa za kulturu, umetnost i književnost „Buktinja“.

Predstavljeni su u Todorčetovom konaku u Negotinu, na letnjoj sceni, a sa publikom zajedno „Buktinju“ su prelistavali urednik časopisa Saša Skalušević, pesnik Vlasta Mladenović, nastavnik srpskog jezika i književnosti Marko Kostić i Miloš Petković, pesnik i umetnički direktor Festivala poeezije mladih u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari