Crna Gora, Srbija i Hrvatska imaju iste kriminalne politike

* Cenzurisanje u nezavisnoj Crnoj Gori govori o tome koliko je loše i opasno što je duhovna i književna scena ovdje mnogo manje razuđena i dinamična nego što je bila prije deset ili petnaest godina
Crnogorski pisac, pesnik i publicista Balša Brković o novoj zbirci poezije "Crno igralište", nedovršenim društvima u kojima živimo...

Ostavite komentar


  1. Svako poštovanje, gospodine Brkoviću. Treba da se ozvuče trgovi, parkovi i.ulice u Beogradu, Podgorici, Zagrebu, Sarajevu, Splitu,.., pa da se čuju ovi vapaji ljudskosti za slobodom, pravdom, jednakošću i bratstvom.

  2. Posledica takve politike ("ja" pa "ja" da je meni super a narod nek se "nosi…") da ljudi masovno emigriraju u zemlje Zapada a život u nas postaje "nemoguća misija".
    oža bi Danas ovaj moj vapaj objavio (jer zvala sam policiju u Mirijevu juče i njih zabole ….). Mi nemamo policiju,sud…bilo koju instituciju koja bi štitila zakonom zagarantovana prava građana, primer:
    došao naš gasarbajter iz Beča (ili tsl) i u Orlovom naselju u Beogradu pravi svadbu (sinu) šatori i zvučnici na otvorenom mikrofoni muzika….i tako 3 dana …. u prečniku od 3-4 kilometara BUKA neviđena (Mirijevo-Karaburma), a policiju zabole (treba šatro ti da prijaviš da je buka, da bi se oni smilovali da li će ili neće da izađu….dasa im tutne 200-300 evra da se prave da nečuju buku)….a radi se u UGRAŽAVANJU PARAVA NA ŽIVOT (jer ta buka dostiže parametre: zbučne bobe). Znači ni u svojoj kući ili stanu ta policija nije u stanju da te zaštiti… Ps. čuj "da prijaviš" šta? Zvučnu bobu….najobičnije teroristički nasilničko ponašanje (ali zašto bi se policija, sud time bavili).

  3. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    Коментар није обвјављен, Komentar nije objavljen. Ili sujeta ili CENYURA ili patoloska mrznja zbog drugacijeg misljenja u listu DANAS, saradnika koji je pisao od pocetka osnovanja lista i nije se prodao za bilo sta!
    iroslav B Mladenovic Mirac, Vlasotince
    Мирослав Б. Младеновић Мирац, Власотинце

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.