Čuveni hit grupe Queen mogao je da se zove mnogo drugačije 1Foto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

U okviru aukcije koja će obuhvatati lične stvari Fredija Merkjurija, aukcijska kuća Sotheby’s ponudiće i rani nacrt pesme Boemska rapsodija grupe Queen, koja prikazuje drugačiji naziv.

Na jednoj od 15 stranica nacrta, Fredi Merkjuri napisao je Mongolska rapsodija, ali je kasnije precrtao reč Mongolska i dopisao Boemska, kako je pesma i objavljena 1975. godine.

Među ostalim stvarima koje idu na aukciju nalaze se nameštaj, kostimi i nacrti za druge hitove, kao što su Somebody to Love, We Are the Champions i Killer Queen.

Reči za Boemsku rapsodiju napisani su na blokčetu bivše aviokompanije British Midland, a procenjuje se da su nacrti vredni malo više od jedne milijarde funti.

Nekoliko biografa grupe Queen izjavilo je da nije bilo upoznato sa ovim nazivom pesme, a Brajan Mej i Rodžer Tejlor nisu prokomentarisali ovu vest.

U nacrtu se vidi i drugačija verzija poznatog stiha koji počinje rečima „Mama, upravo sam ubio čoveka (Mama, just killed a man)“:

Mama
There’s a war began
I’ve got to leave tonight
I’ve got to stand and fight

Pesma Boemska rapsodija je postigla veliki uspeh na raznim listama i dan-danas je treći najprodavaniji singl u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari