Da li će filmovi u 2023. godini konačno biti vedriji? 1Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Filmovi su u 2022. godini uglavnom bili prepuni neke vrste straha, neslaganja, drame i drugih teških tema, tako da ostaje pitanje šta nas tačno očekuje tokom 2023. u sedmoj umetnosti.

Iako neki od filmova koji dolaze početkom godine upadaju u gorepomenuti kalup, čini se da ima nade. Ti filmovi su The Whale, The Son, The Fabelmans, Empire of Light i oni se bave disfunkcionalnim i porodicama punim izdaje.

Kada pogledamo malo dalje unapred, situacija se ipak menja, jer se paleta boja malo osvežava, a vidici proširuju, a moguće je da sada imamo malo manji osećaj da će se svet završiti, što je izgleda slučaj i sa ljudima u filmskoj industriji.

Studiji su dobili samopouzdanje da plasiraju i malo veselije filmove, pa ćemo videti ostvarenje Wonka u kome Timoti Šalame tumači glavnu ulogu, a od koga očekujemo puno boja, magičan osećaj i, naravno, beskrajno puno čokolade.

S druge strane, Ves Anderson nam priprema film Asteroid City, u kome pratimo mlade ljude koji idu na konvenciju posvećenu gledanju u zvezde, a sve to uz fantastičnu glumačku ekipu. Anderson nas je navikao na luckaste, šarene i upečatljive filmove, a verujemo da će to biti slučaj i ovog puta.

Jedan film koji takođe deluje kao da je pravljen da prkosi kalupu je Barbie, u kome naslovnu ulogu tumači Margo Robi, a čiji ken je Rajan Gosling. Delo Grete Gervig već obećava suludu odeću i presmešne dijaloge, ali sve sa ciljem da film ne shvati sebe previše ozbiljno.

Osim toga, čekaju nas i Magic Mike’s Last Dance, prepun igre, komedija No Hard Feelings o gubljenju nevinosti, sportska komedija- Challengers i još puno toga, te se nadamo da ćemo ipak gledati malo optimističnije teme.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari