Da li je „druga Srbija umrla“ kao što tvrdi Bora Ćosić?

Ostavite komentar


  1. Ne znam za vas, ali ja sam umrla i umirem i dalje u ovoj smrti od života.
    Danas mi neće objaviti komentar, kao ni juče ni sutra. I to je deo smrti.
    Jeste, umrla je, pravo kaže Bora Ćosić.

  2. Konstantinovic je bio rezimski filozof, pisao hvalospeve Brozu.

  3. Za bolesno društvo ne vrede knjige koje se sada objavljuju i čitaju, već samo one koje zadovoljavaju moto koje zadovoljva sadražin moje knjige. A on glasi:
    “Smatram da bi trebalo čitati samo takve knjige koje nas ujedaju i bodu. Ako nas knjiga koju čitamo ne budi udarcem pesnicom po glavi, zašto je onda čitamo? Da nas usreći? Zaboga, bili bismo srećni i da nema knjiga, a knjige koje nas usrećuju mogli bismo za nuždu pisati i sami. Ali potrebne su nam knjige koje na nas deluju poput nesreće koja nas jako boli, poput smrti osobe koju smo volele više od sebe, kao da su nas odagnali u šumu, daleko od ljudi, kao samoubistvo, knjiga mora biti sekira za zamrzlo more u nama”. Franc Kafka

  4. Srbija je oduvek bila nazadna,pretezno varvarska zemlja,poput rusije ili severne koreje.Jedino je u Jugoslaviji to bilo prikriveno I zamaskirano od visih civilizacija poput Slovenije I Hrvatske odnosno srandardima koje je Tito visoko postavio za svoje vreme.

  5. Jeste, izgleda, da je „druga Srbija“ na izdisaju, u čemu je pomažu nekada njene uzdanice, a sada neki prilogođeni da bogato uživaju, drugi da žive od pisanja za svoje novine i govore na svoje tv kanale koje ne dotiću suludu vlast. Dobricu Ćosića sa njegovim lagorijama zamenio ga je Vuk Drašković, u šta mu pomažu nekada opoziciski mediji, jer dobro zarađuju na tv serijama prema knjigama Ćosića kao i Draškovića! Ako ne urednici i novinari ono vlasnik tih medija. No, promenili su se i uslovi, te su se pojavili novi ljudi kakav je napokolebljivi Savo Manojlović. Tek kada uskoro udari po glavi primitivne Srbe, a oni vladaju, sadržina moje knjige „Jevanđelje po istini“ doći će pucanja od ludosti većeg dela društva. Evo samo naslova prvog dela knjige:
    SVETSKA EKONOMSKA, MORALNA KRIZA! A GDE NAM JE BOG?!
    Boga nema, no težnja ka višoj, božanskoj svesti neće nikada prestati

Ostavite komentar


Kultura

Mona liza

Luvr razmatra da se preseli Mona Liza

Ministarstvo kulture Francuske razmatra poboljšanje uslova za izlaganje slike Leonarda da Vinčija "Mona Liza" u pariskom muzeju "Luvr" i njeno preseljenje u posebnu salu, saopštila je direktorka tog muzeja Lorens Des Kars.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.