daft punkFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Daft Punk, bivši francuski duo bend, ima puno neobjavljenog studijskog materijala koji je trebalo da služi kao osnova za album nakon izdanja Random Access Memories iz 2013. godine.

Ovo je otkrio Kvin, bubnjar koji je sarađivao sa bendom Daft Punk na većini pesama na tom albumu, u nedavnom intervjuu za sajt alt.news 26:46.

„Na albumu Random Access Memories, ja sam bio poslednji koji se priključio ekipi. Za sledeći album, ja bih bio prvi“, rekao je Kvin.

On je tako imao prilike da prisustvuje procesu pisanja i snimanja novijih pesama, pa je video kako Tomas Bangalter eksperimentiše na klavijaturi.

„On je bio na prelepoj mikseti, a ja u studiju, na čudnom setu bubnjeva… Šta god da on odsvira na klavijaturi, ja sam probao da mu odgovorim i smislim nešto novo.“

Kvin je rekao i da je Pol Džekson Džunior, još jedan saradnik benda Daft Punk, došao u studio da snimi gitarske deonice i da je još neko došao da snimi duvačke deonice.

„Taj neimenovani album imao bi puno spontanih stvari. Sećam se da sam svirao na unutrašnjosti klavira, stavio kik pedalu na strune i svirao ga kao bubanj. Sećam se da im se to dopalo. Ne znam da li bi to završilo na albumu, jer su to bile najluđe i najčudnije stvari.“

Što se tiče statusa ovog albuma, Kvin je rekao da veruje kako ima šanse za objavljivanje i da bend radi na tome.

„Stalno proveravam. Kažu mi da rade na tome. Izgleda da će izaći iz naftalina.“

Dvojac Daft Punk, Tomas Bangalter i Gi Manuel, objavili su da se razilaze 2021. godine, nakon čega je Bangalter rekao da mu je laknulo što su završili.

On je u međuvremenu objavio solo album pod nazivom Mythologies, a povodom 10-godišnjice albuma Random Access Memories, objavljeno je izdanje sa 10 neobjavljenih pesama.

Izvor: Consequence of Sound

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari