Dimitrije Vojnov: Karadžić je filmski intrigantniji od Izetbegovića

* Gorčin Stojanović: Oba lika su primereni estetici bosanskih serija * Zanimljivo je i to da se ovog projekta nije poduhvatio niko od uglednijih bosanskih reditelja koji su očigledno u međuvremenu shvatili da etnonacionalistički aspekt jugoslovenskog istorijskog brodoloma više nije tema, objašnjavaju filmski kritičari
Filmsko-politički "rat" zbog najava snimanja serije i filma o bivšem predsedniku Bosne i nekadašnjem lideru bosanskih Srba

Ostavite komentar


  1. Alija je za nas Bosnjake Sandzaka najveci Bosnjak i takav se nece roditi. A mnogo je nas briga sta vi mislite o tome. Znamo da ste nam din dusmani,samo je lijepo da nas ponekad podsetite. Jedva cekamo seriju.

  2. Napisah persiflažu o tome kako bi valjalo snimiti seriju o Slobodanu i Miri Milošević, ne objaviste mi al da pokušam ponovo jer bi upravo Vojnov po tom sinopsisu napisao scenario a uvaženi 5-6 u jednom, inače iz čuvene Sarajevske Filmske Škole (otac urednik čuvenih Filmskih Sveski a stric jedan od najvećih srpskih režisera iz BiH) Gorčin bi mogao da režira. Elem… Dečak i Devojčica se izdvaja iz grupe đaka na ekskurziji u Vrnjačkoj Banji ispred Nolitove knjižare u čijem je izlogu bila ogromna slika Tita. – Na ovom mestu će umesto nje stajati tvoja slika… – reče devojčica dečaku. A film se završava scenom gde NATO navođenom raketom upravo pogađa tu knjižaru i Slobovu sliku u njoj. Ostalo – ko je čije kopile, ko je čiji zet i zašto je svoju genetsku suisidnost lečio samoubijajući SFRJ, pa SRJ i najzad Srbiju odnosno moje KiM jer su mu roditelji, stric i ujak izvršili samobistvo i zašto ga je supruga podstrekivala na to ne pokazujući ni trunku empatije prema prognanim Srbima… Ostaviću Vojnovu neka on dopiše da mi moderator i ovo ne izbriše.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.