Dina Jashari dobitnica nagrade Milan Mladenović 1Vesna Lalić / Nova.rs

Mlada severnomakedonska pevačica Dina Jashari ovogodišnja je pobednica konkursa za nagradu Zadužbine „Milan Mladenović“. Pesma “Doma” osvojila je najviše glasova stručnog žirija, a nagrada je večeras dodeljena u prostoru Dorćol Platza.

– Hvala puno, hvala što podržavate umetnike iz regiona, ovo je velika podrška za mene i za moju muziku, rekla je između ostalog Dina Jashari, primajući nagradu Milan Mladenović u prepunom prostoru Dorćol Platza.

Prošlogodišnja dobitnica nagrade Ana Ćurčin, imala je tu čast da proglasi pobednika, dok je Maja Maričić, ispred Zadužbine Milan Mladenović uručila nagradu Dini Jashari,

Dina Jashari je pop zvezda u nastajanju. Sanjive harmonije, emotivni tekstovi, moderni i sveži bitovi su elementi koji se ističu u njenoj muzici. Ona je pisac i producent svojih pesama, a žanrovi lelujaju između pop i neo-soul zvuka. Nekoliko puta je već nastupala u Beogradu.

https://www.youtube.com/watch?v=pccUXAdAmsI

– Ja sam iznenađena. Stavila sam bila očekivanja na nulu, pa ako se desi, desi – rekla je za Nova.rs uzbuđeno mlada pevačica koja će nastupiti u sledećoj  emisiji Zorana Kesića na Novoj S, kao pobednica konkursa.

Regionalni žiri koji čine: Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija),  preslušao je 219 pesama prijavljenih na konkurs i opredelio se za 12 finalista.

Spisak pesama koje su ušle u finale pored Dine Jashari i “Doma” je: “Brat” – Nataleé, “Fatamorgana” – Porto Morto, “Hodajmo na rukama” – Relej, “Krećem se” – Proto Tip, “Ljubimo se” – Luka Rajić, “Opet” – Ljubičice, “Oprostite, oprostite, oprostite” – Šiza, “Prjatučki” (Kdo bo rešil svet)” – Mrfy, “Riječ” – Seine, “Samo ti i ja” – Sentineo i “Zavrti me” – Šajzerbiterlemon.

Nagradu „Milan Mladenović“ po četvrti put dodeljuje istoimena Zadužbina, koja je osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović. Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, sastoji se od povelje i novčanog iznosa od 3.000 evra. Žiri se svake godine menja.

Poseban poklon večeras dobila je Ana Đurić, bubnjarka Šajzerbiterlemona, – “Firchie Drums” doboš.

U prostoru Dorćol Platza se okupio rokenrol krem Beograda, ali i brojni novinari iz sveta muzike, pisci, fotografi i menadžeri. Na početku događaja nastupio je dečiji rok hor “RocHoir” koji je uz veliko odobravanje prisutnih otpevao pesmu “Zemlja” Ekatarine Velike. Kraj hepeninga, obeležila je svirka prošlogodišnjeg pobednika konkursa Ana & The Changes.

Ceremoniju dodele nagrade je vodila Ivana Bojić, a najavljeno je da će u organizaciji Zadužbine 5. novembra biti postavljena spomen ploča na zgradi u kojoj je živeo Milan Mladenović, na Novom Beogradu.

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom “D.E.P.R.A”, drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom “Daj mi sve”, a treća je dodeljena grupi Ana & The Changes za pesmu “Tu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari