Na izložbi su predstavljene fotografije doktora Đorđa Laloševića, rađene metodom termodinamike, a koje su portreti umetnika, Laloševićevih prijatelja, čija su dela takođe predstavljena u okviru ove postavke. Umetnici čiji su se portreti i radovi našli na izložbi su: Radovan Damjanović-Damjan, Mrđan Bajić, Marija Dragojlović, Selena Vicković, Branko Pavić, Aleksandar Cvetković, Perica Donkov, Tijana Fišić, Selman Trtovac, Dragoslav Knežević, Zoran Kuzmanović, Kristina Ristić, Miki Perić, Jelica Radovanović i Dejan Anđelković. Među izloženim radovima nalaze se skulpture, ulja na platnu, fotografije, drvorez, kombinovane tehnike i jedna instalacija.

Ceo projekat nastao je iz dugogodišnjeg prijateljstava doktora Laloševića i Jelice Radovanović i Dejana Anđelkovića, preko sakupljanja i razmene predmeta koji su podsticali nastanak novih dela i kolekcija. „Na pitanje kako doktor-kolekcionar može postati stvaralac pojavila se ideja o doktoru koji slika i slikaru koji leči. S obzirom da je dr Đorđe Lalošević pasionirani ljubitelj umetnosti i kolekcionar, koji je sticajem profesionalnih okolnosti bio u prilici da leči umetnike čija dela sakuplja, došli smo na ideju da uspostavimo vezu između radova umetnika koje je sakupljao i rada samog doktora. Neke radiološke metode su veoma bliske likovnom izrazu. U svojoj praksi, među ostalim aparatima, Đorđe koristi infra-crvenu kameru, tako da su termo portreti postali logična i ostvariva zamisao“ – naveo je Dejan Anđelković, naš slikar i scenograf.

Doktor Lalošević za Danas kaže da termovizijska kamera, kojom se služio pri stvaranju izloženih portreta, u medicini služi za pregled površinskih tkiva. „Na površini tela se meri temperatura i tada dobijamo jedan originalni snimak, a kasnije softverskom obradom mi imamo različite mogućnosti samih snimaka. Ovde sam napravio snimke mojih divnih prijatelja umetnika koji su napravljeni prema njihovom temperamentu i prema onome kako ih kao umetnike vidim. Na primer, Perica Donkov radi samo monohromatske slike pa sam njega napravio samo crno-belog.“

Doktor Lalošević navodi da su izložene radove umetnici sami birali. „To nisu dela iz moje kolekcije. Ja imam sve te umetnike u svojoj kolekciji ali namerno nisam hteo svoje slike da izlažem već su oni sami predlagali svoje umetničke radove“ – naveo je Lalošević.

Dr Đorđe Lalošević specijalizirao je radiologiju 1987. u Beogradu i radi kao načelnik službe za radiologiju u KBC „Dr Dragiša Mišović. Član je Evropskog udruženja radiologa i Američkog udruženja radiologa i lekar odbojkaške reprezentacija Srbije za povrede mekih tkiva. Sakupljanjem slika i umetničkih predmeta se bavi intezivno od 1985. Suosnivač je Niš art fondacije i član upravnog odbora od 2003. godine.