U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, biće predstavljene nove grupe i stare znanci sa domaće scene.

Kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište mladih bendova i publike već šesti put za redom, na Zidiću je do sada predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva. Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene, saopštavaju u Domu omladine Beograd.

Koncerti na Zidiću – raspored za jun 2018:

21.6. u 20:00 Turisti

23.6. u 20:00 DFhor 

30.6. u 20:00 Johanbrauer