Doprinos demetropolizaciji 1Foto: Zoran Nikolić

U svojoj četvrtoj godini postojanja foto-izložba „Putovanja 3 objektiva“ je stigla do Kraljeva u Galeriju Kulturnog centra „Ribnica“.

Autori ovog nesvakidašnjeg kulturnog projekta su tri afirmisana majstora fotografije, različitih godina, životnih iskustva i stilova.

To su Tomislav Peternek, doajen fotografije na ovim prostorima, ovenčan gotovo svim značajnijim domaćim i međunarodnim nagradama za novinsku fotografiju, Igor Mandić, predavač sintetičke fotografije na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, i diplomirani ekonomista Goran Kukić, svojevremeno, u ondašnjoj Jugoslaviji, jedan od najmlađih sa statusom slobodnog umetnika koji od 1992. godine, posle Sarajeva, živi i radi u Beogradu.

Ideja za ovaj jedinstveni projekat plod je višegodišnjeg druženja tri majstora fotografije i, naravno, njihove ljubavi prema fotografiji koja jeste osnova višegodišnjeg druženja tri autora različitog umetničkog senzibiliteta. Ta ideja sažeta je i u nazivu izložbe „Putovanja 3 objektiva“ i kao takva opredelila je zajedničku temu – putovanje. Izložba u Kraljevu, 27. po redu, gostovala je u mnogim gradovima širom Srbije i time je dala svoj doprinos demetropolizaciji kulturnih dešavanja, što je i bio jedan od ciljeva njenih autora. Organizovanje ove izložbe je i svojevrsna podrška brojnim mladim fotografima iz Kraljeva koji su pre mesec dana formirali foto klub „f64“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari