Dragan Bjelogrlić na premijeri serije "Tajkun": "Druga sezona je mnogo bolja od prve, što nije čest slučaj kod nas" 1Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Prva epizoda druge sezone serije „Tajkun“, sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, premijerno je prikazana u okviru četvrte večeri FEST-a.

U nastavku serije pratićemo dalju priču naslovnog tajkuna Vladana Simovića koga tumači popularni Bjela. On je novinarima pre premijere rekao da je veoma uzbuđen što druga sezona konačno stiže pred gledaoce.

„Gledao sam šest epizoda i mogu da kažem sa velikim zadovoljstvom da je druga sezona bolja od prve, što nije baš čest slučaj sa našim serijama, jer i autori kod nas umeju da se olenje, pa krenu stazama stare slave. Serija je zadržala vizuelni identitet, ali je priča snažnija i imamo dosta novih likova. Kad prođe ta prva epizoda, od druge se sve gleda u dahu i ljudi mogu čak i da je bindžuju“ ispričao je Bjelogrlić i napomenuo da mu je najveći izazov za vreme snimanja bilo tih 60 dana snimanja po jako velikim vrućinama. On još smatra da je između prve i druge sezone Tajkuna postojala korektna vremenska pauza.

„Radi se dosta serija, produkcija je velika, pa je dobro da postoji mala pauza između sezona i pravo je vreme da nova sezona krene na jesen“.

U seriji će se pojaviti dosta novih glumaca poput Marka Grabeža, Dejana Aćimovića, Muhameda Hadžovića, Nade Šargin. Jedna od onih koji će ponoviti svoju ulogu iz prethodne sezone je i Vanja Nenadić. I ona je istakla kako će druga sezona biti bolja i zanimljivija, a dotakla se i par situacija sa snimanja.

„Bilo je nekoliko anegdota na snimanju, o kojima ne mogu da pričam jer su povezana sa pričom jedne epizode, ali mogu da kažem da sam u trećoj epizodi snimala sa vrlo zanimljivim životinjama. Recimo da sam se borila sa svojim strahovima“ rekla je mlada glumica.

Dragan Bjelogrlić na premijeri serije "Tajkun": "Druga sezona je mnogo bolja od prve, što nije čest slučaj kod nas" 2
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Pomalo tajanstveni su bili i reditelji koji stoje iza epizoda druge sezone, Jelena Gavrilović i Ivan Stefanović. Oni su rekli da su u ovoj sezoni iskusili neke stvari koje do sad nisu radili, ali da ne mogu još da nam ih otkriju, jer bi to pokvarilo doživljaj gledanja. Svakako se slažu da serija nudi priču koja je isprepletani triler i drama, kao i da bezobzira što su u centru pažnje bogatiji i viši sloj, ipak su to sve ljudske priče.

A zaplet prve epizode nas uvodi u novu priču. Sve je spremno za spajanje kompanija na čijem su čelu Vladan Simonović, Kosta Balaban i Dušan i Tijana Tadin. Međutim, sve polazi po zlu jedne noći kada se Vladanova ćerka Mila vraća kući drogirana i zlostavljana. Istovremeno, neko pokuša da izvrši atentat na Tadinove, dok Balabanov sin Todor biva teško povređen u požaru. Pokušavajući da spasi svoju ćerku i svoj biznis, Vladan biva uvučen u mrežu smrtonosnih intriga i spletki tajkunske elite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari