Dve predstave vranjskog pozorišta na festivalima u Dimitrovgradu i Leskovcu 1Novi ispit za vranjsku "Ministarku". Foto: Pozorište. B.Stanković

Predstava „Ministarka“, po tekstu branislava Nušića, u adaptaciji Saše Jelenkovića i režiji Vladimira Lazića, uvrštena je u zvanični program Festivala „Balkan teatar fest“ u Dimitrovgradu, dok će lutka predstava za decu i odrasle, po tekstu i u režiji Darka Kovačovskog, biti na Festivalu „Mali Joakim“ koji se ove godine održava u Leskovcu.

-Ovo je naš prvi nastup na festivalu i Dimitrovgradu gde se, pored našeg pozorišta, u konkurenciji za nagrade nalaze i teatri iz Sofije, Plevena, Niša i Leskovca – navodi za portal Danasa, glumac i umetnički rukovodilac Pozorišta „Bora Stanković“ Bojan Jovanović.

Posle festivalskog nastupa na Festivalu Dečje umetnosti u Sarajevu, lutka predstava gostujućeg reditelja i autora teksta Darka Kovačovskog „Nerođena devojka“ još jednu proveru imaće i na Festivalu „Mali Joakim“, čiji je ovogodišnji domaćin Narodno pozorište iz Leskovca.

U konkurenciji za nagrade su i predstave pozorišta iz Leskovca, Zaječara, Šapca, Kragujevca, Niša i Kruševca i ovo je po oceni Jovanovića, „jedna od najačih konkurencija dečjih predstava u poslednjih nekoliko godina“ te je u toliko i značajan nastup pozorišta iz Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari