Falafel - Festival jevrejske i izraelske LGBTQI kulture 14. i 15. maja 1

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT), koji se u celom svetu obeležava 17. maja, Falafel – Festival jevrejske i izraelske LGBTQI kulture se ove godine održava 14. i 15. maja.

Festival, koji organizuje nevladina organizacija Haver Srbij, biće održan u Kulturnom centru Grad (KC Grad), a otvaranje je zakazano za subotu, 14. maja, u 15 časova.

Posetioci će imati priliku da pogledaju film “Marry me however”, audio-vizuelnu predstavu “Amplituda”, učestvuju u živoj biblioteci, radionici “Jevrejski tekstovi sa LGBTQI sadržajem”…

Falafel festival spaja LGBTQI, jevrejsku i izraelsku kulturu i zajednicu. Program festivala se sastoji od filmskih projekcija, diskusija, predstava i degustacije izraelskih specijaliteta, i aktuelizuje različita društvena pitanja, u kontekstu borbe protiv predrasuda, diskriminacije, antisemitizma, homofobije i ksenofobije, i podstiče publiku na razvijanje kritičkog mišljenja po pitanju datih tema.

Haver Srbija organizuje festival u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu, Merlinka filmskim festivalom, NVO XY Spektrum, NVO KEC i Paideia Institutom – Evropski institut za jevrejske studije u Švedskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari