FEST u Novom Sadu 1Foto: Pixabay

Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u filmovima koji su obeležili proteklu sezonu, ali i onima koji će tokom naredne biti učesnici uglednih festivala.

47. međunarodni filmski festival FEST ove godine biće održan u bioskopima Arena Cineplex i Cineplexx Promenada do 4. marta. Festival u Areni počinje ove subote 23. februara, a u Promenadi jedan dan kasnije.

Festival svečano otvara film „Miljenica“ Jorgosa Lantimosa, premijerno prikazan u Veneciji i nominovan za 10 Oskara, i to u subotu, 23. februara, u bioskopu Arena Cineplex. FEST 47 pred publiku izlazi sa filmovima koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse ljubitelja sedme umetnosti – od sentimentalno surovog „Hladnog rata“ Pavela Pavlikovskog, preko najnovijeg učinka Luke Gvadanjina, do jednog od favorita za prestižnu nagradu Oskar „Čovek iz senke“.

Karte su u prodaji po ceni od 400 dinara na blagajnama bioskopa Arena Cineplex i Cineplexx Promenada, a program 47. FEST-a možete pogledati na sajtovima www.arenacineplex.com i www.cineplexx.rs

Na programu i crtać za Oskara

Kusturica će predstaviti svoj novi film o Hose Muhiki, „Pepe, jedan uzvišen život“, a na programu će se naći najpopularniji filmovi svetske produkcije iz prošle godine kao što su „Zelena knjiga“, „Žena“, „Šapat ulice“, „Izbrisani dečak“, „Stanlio i Olio“… U FEST-u za mlade biće prikazan i japanski animirani film „Mirai“ nominovan za Oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.