Festival etnografskog filma u Kučevu od 14. do 18. decembra 1Foto: Dom kulture Kučevo

Usled aktuelne epidemijske situacije, jedinstveni Festival etnografskog filma u Kučevu ove godine će sadržati projekcije dosadašnjih laureata – dobitnika tradicionalnog „Zlatnog pastira“.

Naime, Centar za kulturu Kučevo se opredelio da predstojeće, 29. izdanje smotre – FESTEF 2020, u skladu sa propisanim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti covid-19, organizuje kao reviju pobedničkih ostvarenja iz predhodnih 10 godina. Festival će biti održan u holu Centra od 14. do 18. decembra.

Prvog dana revijalnog FESTEF-a na programu su „Polazak“ Gorana Stankovića, „Etnoforenzičari: u gradu Dugom Selu” Iva Kuzmanića, „Da se vrati“ Živomira Mihajlovića, „Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota“ Vladimira Perovića.

Drugog dana prikazaće se „Katun na kamenu“ Branka Stankovića, „Život je“ Vladimira Perovića, „Raskovnik“ Živomira Mihajlovića i „Krasotica večeri“ Davora Borića.

U sredu su na programu „Neobična poseta“ Radomira Lazarevića, „Lijeričari i zdravičari“ Davora Borića, „Gora na kamenu Branko Stanković“ i „Dah života“ Snježane Brezo.

U četvrtak će biti projektovani „Ispod hrasta” Slobodana Simojlovića, „Biti ili ne Ivan hiti“ Branka Lazića, „Slavlje u gornjem Ljubinju“ Žarka Joksimovića i „Uzu“ Gaspara Kuencaiti.

U petak su na programu „Cipovka, hleb koji se smeje na mesec“ Jelene Vukmanović, „Leteći fratar“ Davora Borića, „lu-lu-lu“ Predraga Todorovića i „U ime“ Erlini Kardani.

Iz Centra za kulturu mole publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima te da se pridržavaju propisanih mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari