Kučevo

Promocija publikacije „Muma Paduri - Šumska Majka“ 6

Promocija publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“

Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu, 21. decembra organizuje promociju publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“, nastale kao rezultat etnoloških istraživanja koja su sprovedena tokom 2018.godine u Zviždu.

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić” 8

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić”

Na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast”, održanim u Rabrovu, plaketu “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Marija Vicković, za ulogu Bele u predstavi “Indigo” beogradskog „Zvezdara teatra“ i studija „Smart“.

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM 10

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM

U Kučevu je održana dvodnevna radionica u okvoru projekta „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“, koji realizuje Muzikološki institut SANU, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Gran pri Jeleni Vukomanović 12

Gran pri Jeleni Vukomanović

U Kučevu je prethodnog vikenda održan 27. Festival televizijskog etnološkog filma – FESTEF 2018. Ovogodišnji selektor Festivala, reditelj Vladimir Perović, za zvaničnu konkurenciju odabrao je 38 filmova iz Srbije, zemalja u okruženju i celog sveta. Festival je nastao iz Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“ i specifičan je po tome što favorizuje domaću produkciju.

Festival trube: Pobednik Bojan Ristić 14

Festival trube: Pobednik Bojan Ristić

Za naboljeg trubača na Festivalu „Truba Miroslava Mileta Matušića“, održanom u Kučevu po trinaesti put, proglašen je Bojan Ristić iz Vladičinog Hana.

Izložba “Čovek i pas“ 15

Izložba “Čovek i pas“

U Galeriji savremene umetnosti u Kučevu otvorena je izložba crteža i instalacija „Čovek i pas“ Slavice Ilić, akademskog slikara iz Golupca.

PrvaPoslednja