Kučevo

Gran pri Jeleni Vukomanović

U Kučevu je prethodnog vikenda održan 27. Festival televizijskog etnološkog filma – FESTEF 2018. Ovogodišnji selektor Festivala, reditelj Vladimir Perović, za zvaničnu konkurenciju odabrao je 38 filmova iz Srbije, zemalja u okruženju i celog sveta. Festival je nastao iz Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“ i specifičan je po tome što favorizuje domaću produkciju.

Festival trube: Pobednik Bojan Ristić

Za naboljeg trubača na Festivalu „Truba Miroslava Mileta Matušića“, održanom u Kučevu po trinaesti put, proglašen je Bojan Ristić iz Vladičinog Hana.

Izložba “Čovek i pas“

U Galeriji savremene umetnosti u Kučevu otvorena je izložba crteža i instalacija „Čovek i pas“ Slavice Ilić, akademskog slikara iz Golupca.

Završnica „Homoljskih motiva“

Narednog vikenda u Kučevu se održava završnica Smotre narodnog stvaralaštva “Homoljski motivi”, koja se u ovom gradu organizuje već 51 godinu.

Atletska trka u Kučevu 26. maja

U Kučevu se 26. maja održava atletska trka “Homoljski motivi”, u okviru istoimene manifestacije, na stazi dugoj 10 kilometara, u kojoj učestvuju i profesionalci i rekreativci.

Plaketa "Žanka Stokić" Slobodi Mićalović

Na Pozorišnim svečanostima „Žanki u čast“, održanim u Kučevu, plaketu „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Sloboda Mićalović, za ulogu Frenki u „Frenki i Džoni“, rađenoj u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Somborskog pozorišta.

Pet predstava u Kučevu

U Centru za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu od 19. do 22. oktobra održavaju se Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“, šesnaeste po redu, ustanovljene u čast čuvene glumice Žanke Stokić (1888-1947), rodom iz Rabrova.

Dubočka pećina izaziva divljenje i strah

Naš najpoznatiji speleolog, prof. dr Radenko Lazarević, koji je do sada istražio oko 1.000 srpskih pećina, sa grupom istraživača iz Valjeva i arheologa amatera iz Kučeva otkrio je i 14 pećina u opštini Kučevo.

Tihomirova umetnost iz mraka

Tihomir Petrović (60) iz Kučeva, čovek koji vidi svega jedan odsto, danas stvara vrhunsku umetnost i eksponate koji su unikati od čokota vinove loze, pravi pojedine vrste komadnog nameštaja, izrađuje etno ramove za slike, a uradio je i ogradu oko svoje porodične kuće u etno stilu.

Murali na još deset zdanja

Gradić na reci Pek, smešten između Zvižda i Homolja, već godinama dobija inventivno ukrašene fasade zgrada po kojima postaje i prepoznatljiv, pa ga mnogi smatraju metropolom srpskog murala.

Zlatonosni bager kralja Aleksandra

Reka Pek već vekovima važi za zlatom najbogatiju u celoj Srbiji, zbog čega se Kučevo u beleškama starih putopisaca spominje i pod nazivom ,,Starozlatija“.

"Građanima" 20 mandata

Grupa građana „Dr Darko Blagojević“ nesumnjivo je ostvarila najveći rezultat u Republici Srbiji, ako se izuzme grupa Aleksandar Šapića na Novom Beogradu, i za samo mesec i po dana kampanje ostvarila neverovatan uspeh na lokalnim izborima.

Predsednik opštine Kučevo ponovo Novica Janošević

Predsednik opštine Kučevo ponovo Novica Janošević

Građani opštine Kučevo među prvima u Srbiji su dobili novu lokalnu vlast. Za predsednika Skupštine opštine Kučevo izabran je Vladimir Stojanović iz Kučeva, predsednik opštine Kučevo je ponovo Novica Janošević, izabrani su i novi članovi Opštinskog veća.

Prva Poslednja