Kučevo

Promocija publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“

Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu, 21. decembra organizuje promociju publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“, nastale kao rezultat etnoloških istraživanja koja su sprovedena tokom 2018.godine u Zviždu.

U Kučevu postavljena kućica za knjige

Udruženje građana “Koraci nasleđa” otvorilo je kućicu za knjige ispred pošte u Kučevu, u okviru svog projekta „Buk boks“.

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić”

Na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast”, održanim u Rabrovu, plaketu “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Marija Vicković, za ulogu Bele u predstavi “Indigo” beogradskog „Zvezdara teatra“ i studija „Smart“.

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM

U Kučevu je održana dvodnevna radionica u okvoru projekta „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“, koji realizuje Muzikološki institut SANU, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Gran pri Jeleni Vukomanović

U Kučevu je prethodnog vikenda održan 27. Festival televizijskog etnološkog filma – FESTEF 2018. Ovogodišnji selektor Festivala, reditelj Vladimir Perović, za zvaničnu konkurenciju odabrao je 38 filmova iz Srbije, zemalja u okruženju i celog sveta. Festival je nastao iz Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“ i specifičan je po tome što favorizuje domaću produkciju.

Festival trube: Pobednik Bojan Ristić

Za naboljeg trubača na Festivalu „Truba Miroslava Mileta Matušića“, održanom u Kučevu po trinaesti put, proglašen je Bojan Ristić iz Vladičinog Hana.

Izložba “Čovek i pas“

U Galeriji savremene umetnosti u Kučevu otvorena je izložba crteža i instalacija „Čovek i pas“ Slavice Ilić, akademskog slikara iz Golupca.

Završnica „Homoljskih motiva“

Narednog vikenda u Kučevu se održava završnica Smotre narodnog stvaralaštva “Homoljski motivi”, koja se u ovom gradu organizuje već 51 godinu.

Atletska trka u Kučevu 26. maja

U Kučevu se 26. maja održava atletska trka “Homoljski motivi”, u okviru istoimene manifestacije, na stazi dugoj 10 kilometara, u kojoj učestvuju i profesionalci i rekreativci.

Plaketa "Žanka Stokić" Slobodi Mićalović

Na Pozorišnim svečanostima „Žanki u čast“, održanim u Kučevu, plaketu „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Sloboda Mićalović, za ulogu Frenki u „Frenki i Džoni“, rađenoj u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Somborskog pozorišta.

Pet predstava u Kučevu

U Centru za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu od 19. do 22. oktobra održavaju se Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“, šesnaeste po redu, ustanovljene u čast čuvene glumice Žanke Stokić (1888-1947), rodom iz Rabrova.

PrvaPoslednja