Kučevo

Istraživanje seoskog kulturnog nasleđa u Kučevu 1

Istraživanje seoskog kulturnog nasleđa u Kučevu

Na konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblast otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja nematerijalnim kulturnim nasleđem u 2020. godini, Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ iz Kučeva odobrio je 400.000,00 rsd za projekat „Istraživanje muzičko-plesnog folklornog nasleđa Zvižda“.

Sanitetsko vozilo Centru za socijalni rad 2

Sanitetsko vozilo Centru za socijalni rad

Centru za socijalni rad u Kučevu dodeljeno je novo sanitetsko vozilo, marke „FIAT“ tip „DUCATO“, sa svom potrebnom medicinskom opremom, koje će se koristiti za potrebe Ustanove za zbrinjavanje odraslih i starih lica, koja posluje u sastavu ovog centra.

Težak udes kod Kučeva, poginuo bračni par 3

Težak udes kod Kučeva, poginuo bračni par

Bračni par iz Kučeva, Z.R. (63) i Lj.B. (63), poginuo je u  jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na putu Požarevac-Kučevo, kad se njihov auto sudario sa kamionom kojim je  upravljao I.M. (34).

Promocija publikacije „Muma Paduri - Šumska Majka“ 9

Promocija publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“

Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu, 21. decembra organizuje promociju publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“, nastale kao rezultat etnoloških istraživanja koja su sprovedena tokom 2018.godine u Zviždu.

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić” 11

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić”

Na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast”, održanim u Rabrovu, plaketu “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Marija Vicković, za ulogu Bele u predstavi “Indigo” beogradskog „Zvezdara teatra“ i studija „Smart“.

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM 13

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM

U Kučevu je održana dvodnevna radionica u okvoru projekta „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“, koji realizuje Muzikološki institut SANU, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Gran pri Jeleni Vukomanović 15

Gran pri Jeleni Vukomanović

U Kučevu je prethodnog vikenda održan 27. Festival televizijskog etnološkog filma – FESTEF 2018. Ovogodišnji selektor Festivala, reditelj Vladimir Perović, za zvaničnu konkurenciju odabrao je 38 filmova iz Srbije, zemalja u okruženju i celog sveta. Festival je nastao iz Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“ i specifičan je po tome što favorizuje domaću produkciju.

PrvaPoslednja