Kučevo

Sanitetsko vozilo Centru za socijalni rad 1

Sanitetsko vozilo Centru za socijalni rad

Centru za socijalni rad u Kučevu dodeljeno je novo sanitetsko vozilo, marke „FIAT“ tip „DUCATO“, sa svom potrebnom medicinskom opremom, koje će se koristiti za potrebe Ustanove za zbrinjavanje odraslih i starih lica, koja posluje u sastavu ovog centra.

Težak udes kod Kučeva, poginuo bračni par 2

Težak udes kod Kučeva, poginuo bračni par

Bračni par iz Kučeva, Z.R. (63) i Lj.B. (63), poginuo je u  jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na putu Požarevac-Kučevo, kad se njihov auto sudario sa kamionom kojim je  upravljao I.M. (34).

Promocija publikacije „Muma Paduri - Šumska Majka“ 8

Promocija publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“

Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu, 21. decembra organizuje promociju publikacije „Muma Paduri – Šumska Majka“, nastale kao rezultat etnoloških istraživanja koja su sprovedena tokom 2018.godine u Zviždu.

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić” 10

Mariji Vicković plaketa “Žanka Stokić”

Na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast”, održanim u Rabrovu, plaketu “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Marija Vicković, za ulogu Bele u predstavi “Indigo” beogradskog „Zvezdara teatra“ i studija „Smart“.

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM 12

Održana radionica o muzičkom nasleđu KiM

U Kučevu je održana dvodnevna radionica u okvoru projekta „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“, koji realizuje Muzikološki institut SANU, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Gran pri Jeleni Vukomanović 14

Gran pri Jeleni Vukomanović

U Kučevu je prethodnog vikenda održan 27. Festival televizijskog etnološkog filma – FESTEF 2018. Ovogodišnji selektor Festivala, reditelj Vladimir Perović, za zvaničnu konkurenciju odabrao je 38 filmova iz Srbije, zemalja u okruženju i celog sveta. Festival je nastao iz Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“ i specifičan je po tome što favorizuje domaću produkciju.