Festival evropskog filma u Beogradu od 30. januara 1

Sedmi po redu Festival evropskog filma otvoren je maja 2018. godine u Zaječaru i nakon gostovanja u još 13 gradova širom Srbije, ovog meseca se završava projekcijama u Beogradu, navode organizatori.

Budući da trenutno Rumunija predsedava Evropskom unijom, festival otvara rumunski film „Rođendan“ koji će biti prikazan 30. januara u 18:00 časova u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7, Beograd).

Tom prilkom publici će se obratiti Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i Kristina-Oana Popa, ambasadorka Ambasade Rumunije u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, moto festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”.

U okviru kampanje promocije kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) organizovali su sedmi po redu Festival evropskog filma čija je svrha otkrivanje i istraživanje srpske i evropske kulturne baštine kroz film. Na taj način su gledaoci dobili priliku da saznaju više o kulturnoj baštini zemalja čiji će filmovi biti prikazani tokom trajanja festivala, navode organizatori.

Tokom deset dana festivala, počev od srede 30. januara, sve do petka 8. februara, sa projekcijama koje počinju od 18 i 20 časova, beogradska publika biće u prilici da pogleda čak 27 filmova Starog kontinenta. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi.

Sve projekcije biće održane u EU info centru u Beogradu. Ulaz na sve projekcije je slobodan uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem e-maila [email protected] ili telefonom 011/4045-400.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari