Foto: FCS

Kako se navodi u saopštenju, nastanak filma je podržao i Filmski centar Srbije, a pomenuti festival, pokrenut još 1969. godine,  ove godine će se održavati od šestog do desetog marta.

Film govori o dečaku romskog porekla, beskućniku, koji provodi dane i noći na ulici, na prvi pogled žickajući novac i hranu.

Vođen dečjom željom za pripadanjem, on uspeva da se približi grupi dečaka sa ulice. Najzad srećan sto je negde prihvaćen, on ni ne sluti da će ubrzo morati sam da nauči razliku između dobrog i lošeg, navodi FCS.

Uloge u ovom ostvarenju odigrali su Vanja Nenadić, Uroš Aziraj, Slobodan Boda Ninković, Marko Adil Vasić, David Jovanović, Nemanja Oliverić, Igor Benčina, Predrag Vasić, Kosta Bekić i Sava Rakić.

Film je režirao Ivan Bukvić, a autori scenarija su Ivan Bukvići Vladimir Tagić. Direktor fotografije je Igor Marović, montažerka je Marija Šarac, a dizajner zvuka  je Nikola Cvijanović. Autor muzike je Vojin Ristivojević. Scenografkinja je Magdalena Vlajić, a kostimografkinja je Milica Kolarić. Šminkerka je bila Bojana Mitrović.

Povezani tekstovi