Filmski vodič od 21. do 27. juna 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

21. jun – Terminal

Priča o misterioznoj i zavodljivoj ženi Eni, koja vodi dvostruki život i upletena je u mračnu misiju dvojice plaćenih ubica, stigla je u Cineplexx bioskope. Nakon uloge u filmu „Ja, Tonja“, za koju je bila nominovana za Oskara, Margo Robi nas vodi kroz mračno londonsko podzemlje u neo-noar filmu „Terminal“. Margo je na sjajan način iznela ulogu psihotične žene, koja veoma podseća na Harli Kvin koju je glumila u filmu „Odred otpisanih“, odlučna, opasna i maskiranu igra grubu igru.

U filmu dvojica plaćenih ubica odlučuju da prihvate veoma rizičnu misiju za račun anonimnog naručioca koji je spreman da ih bogato nagradi za njihov trud. U međuvremenu se susreću sa misterioznom damom koja će biti umešana u njihovu misiju više nego što su se nadali.U rediteljskom prvencu Vona Stajna, pored Margo Robi gledaćemo i Maksa Ajronsa, Dekstera Flečera, Majka Majersa i Sajmona Pega.

Glumci: Mrgot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher

Režija: Vaughn Stein

22. jun – Moj lažni muž

Filmski vodič od 21. do 27. juna 2Leonardo, sebično bogati plejboj, pada s jahte i budi se u bolnici s amnezijom. Kada njegova bivša sekretarica sazna za nesreću, odluči da mu se osveti i uveri ga da je on njen muž. Kao samohranoj majci tri ćerke, pomoć oko kuće joj je itekako dobro došla. Uskoro će ovaj bogataš raditi ono što nikada nije. Iako će mu u početku sve biti teško, Leo će na kraju ipak uspjeti da se prilagodi i počeće da voli svoj „novi” život. Film u Cineplexx bioskopima od 21. juna.

Glumci: Anna Faris, Eva Longoria, Eugenio Derbez

Režija: Bob Fisher, Rob Greenberg

23. jun – Misterije organizma

Filmski vodič od 21. do 27. juna 3U Svečanoj sali Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici od 18. do 24. juna na programu je tematski ciklus ’68. na filmu. Programom se prati na koji su se način domaći i strani filmski autori bavili burnim događajima iz 1968. godine i njihovim uticajem na promenu društvene klime, neposredno nakon studentske pobune, ali i decenijama kasnije.

U subotu je na repertoaru Misterije organizma, jugoslovensko-zapadnonemački igrano-dokumentarni film, snimljen 1971. godine u režiji Dušana Makavejeva, inspiriran životom i djelom psihijatra Vilhelma Rajha, odnosno proučavanju veze komunističke politike i seksualnosti. Zbog svog „problematičnog“ tretmana komunističke ideologije je nedugo nakon premijere završio u „bunkeru“, a na jugoslovenskoj televiziji prikazan tek kasnih 1980-ih. Izvan jugoslovenskih granica je stekao svojevrsni kult-status.

Uloge: Milena Dravić, Ivica Vidović

Režija: Dušan Makavejev

23. jun – Ubistvo u Orijent Ekspresu

Filmski vodič od 21. do 27. juna 4Osmi po redu Filmstreet i ovoga leta pretvara beogradsko nebo u bioskopsko platno. Očekuju vas najbolji filmovi svetske kinematografije i tri predstave pod otvorenim nebom i to na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu. Otvaranje filmom Ubistvo u Orijent Ekspresu u Studentskom parku.

Sledeći dan, 24. juna, očekuje se film iznenađenja u Knez Mihajlovoj kod TC Rajićeva.

24. jun – Čudesna sudbina Amelije Pulen

Filmski vodič od 21. do 27. juna 5Film „Čudesna sudbina Amelije Pulen“ biće prikazan na otvorenom u Novom bioskopu Zvezda, Terazije 40.

Ovo je priča o devojci koja je rasla odvojeno od druge dece. Njena majka je umrla kada je bila mala. Njen otac, psiholog, nikad je nije zagrlio. Samo bi je mesečno pregledao, zbog čega bi svaki put Amelijino srce počelo jako da lupa. Njen otac je verovao da se radi o srčanoj mani, pa ju je sklonio od druge dece dok je odrastala. Napustivši kuću da bi se osamostalila, ona razvija neobično aktivan život.

Režija: Žan-Pjer Žene

Uloge: Odri Tatu, Mathieu Kassovitz

25. jun – Nasleđeno zlo

Filmski vodič od 21. do 27. juna 6Producenti filma Veštica donose novi napeti horor o demonima koje smo možda nasledili od svojih roditelja, a koji je na repertoaru Cineplexx bioskopa.

Kada Ellen Graham umre, porodica njene ćerke počinje da razotkriva zastrašujuće tajne o svome poreklu. Što više otkrivaju, to više nastoje da izbegnu zlokobnu sudbinu koju su nasledili. Scenarista i reditelj Ari Aster je u ovom filmu porodičnu tragediju pretvorio u nešto prilično zlokobno i uznemiravajuće.

Glumci: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro

Režija: Ari Aster

27. jun – Zvezdica

Filmski vodič od 21. do 27. juna 7Naši neviđeno sjajni junaci pokušavaju da vode miran i “normalan” porodični život. Što je gotovo nemoguće kada poseduju takve moći. Njihova misija će uskoro izaći na videlo: stigao je novi zločinac koji preti sve da uništi. Prvi deo animirane priče o avanturama ove nesvakidašnje porodice bio je 2004. godine. Taj film je zaradio više od 633 miliona dolara širom sveta. Reditelj Bred Bird režirao je i Neviđeni, kao i Oskarom nagrađeni animirani film Mućkalica (Ratatouille).

Glumci: Boris Pingović, Teodora Ristovski, Ivona Rambosek, Todor Jovanović i Ivan Jevtović

Režija: Brad Bird

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari