Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 1Foto: Pixabay - Игорь Левченко

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

23. avgust – Mama Mia! Idemo ponovo.

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 2

Posle deset godina, nastavak filma Mama Mia! donosi nam nove detalje iz života glavnih junaka. Vraćamo se na grčko ostrvo Kalokeri uz novu muziku zasnovanu na pesmama grupe“ABBA”. Staru glumačku ekipu osvežile su Lili Džejms i Šer.

Uloge: Meryl Streep, Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stallen Skarsgard, Dominic Cooper, Cher, Andy Garcia

Bioskop Fontana od 19 časova.

24. avgust – Tri boje: Crveno

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 3

Valentina je studentkinja koja zarađuje kao foto model u Ženevi. Zbog putovanja, sve ređe se viđa sa svojim dečkom. Prilikom vožnje, slučajno automobilom udara psa, te ga ona neguje i upozna njegovog vlasnika, penzionisanog sudiju Kerna, koji živi povučeno u svojem stanu. On prisluškuje telefonske razgovore svojih suseda. Usprkos prvobitnim trzavicama između njih dvoje oni postaju prijatelji i srodne duše.

Projekcija će biti održana u Jugoslovenskoj kinoteci od 18 časova.

25. avgust – Filmski susreti: Južni vetar

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 4

Praznik filma u Nišu posvećen glumcima i njihovim ostvarenjima na velikom platnu, ove godine otvoriće film Južni vetar koji će na Letnjoj pozornici imati svetsku premijeru. Tema je beogradsko podzemlje, a jednu od poslednjih uloga u ovom filmu odigrao je preminuli velikan srpske glumačke scene Nebojša Glogovac. Filmski susreti će trajati do 31. avgusta, a u takmičarskom delu biće prikaazno 12 filmova.

26. avgust – Svet iz doba jure – Uništeno kraljevstvo

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 5

Kada uspavani vulkan na ostrvu počne da oživljava, Oven i Kler pokreću kampanju kako bi spasili od izumiranja preostale dinosauruse. Oven na sve načine pokušava da pronađe Plavu, njegovog reptora koji je izgubljen u divljini, dok je Kler stekla poštovanje prema ovim stvorenjima koja su postala njena misija. Oni stižu na ostrvo u trenutku kada lava počinje da ga uništava i njihova ekspedicija otkriva zaveru koja može da ugrozi celu planetu i dovede je u stanje kakvo nije viđeno od praistorije.

Film će biti prikazan u bioskopu Cineplex UŠĆE od 13 časova i 20 minuta.

27. avgust – Hotel Transilvanija 3

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 6

Kako je upravo Drakula taj koji osigurava da drugima ugodno prođu njihovi praznici, sada je vreme za njegov odmor oko kojeg će neko drugi da vodi brigu. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju. Čudovišta se na kruzeru fantastično zabavljaju uživajući u svim sadržajima koji im kruzer nudi, od različitih sportskih aktivnosti do fenomenalne i preukusne hrane do egzotičnih ekskurzija.No ono što im u jednom trenutku ipak prekine zabavu je jedna neočekivana ljubav.

U ponedeljak će biti održano više projekcija u Cineplex bioskopima u Beogradu.

28. avgust – Oušonovih 8

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 7

Debi Oušn će pokušati da izvede gotovo nemoguću pljačku u Njujorku, na zvezdanom godišnjem balu Met Gala. Njen prvi zadatak je da okupi savršenu ekipu profesionalnih lopova. Plan već ima, samo ga treba sprovesti.

Uloge:: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter

Film možete pogledati u bioskopu Cineplex UŠĆE u 22 i 45 časova.

29. avgust – Diskoteka 54 

Filmski vodič od 23. do 29. avgusta 8

Šejn Ošia (FIlip), mladić iz radničke porodice u Nju Džerziju, sanjari o tome da ode preko reke u čarobni svet velikog Njujorka i pleše u legendarnom „Diskoteci 54“. Ta mu se želja ispuni kada ga vlasnik kluba, legendarni Stiv Rubel (Majers), pusti u diskoteku, pre svega zato što ga smatra zgodnim. Iako nije baš bistar, Šejn se zbog svog dobrog izgleda u diskoteci snalazi kao riba u vodi.

Jugoslovenska kinoteka od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari