Filmski vodič od 29. avgusta do 5. septembra 1

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

29. avgust – Delirium tremens

Novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, snimljen nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave “Delirium tremens” u bioskopskopima od večeras kreće sa prikazivanjem, navedeno je u najavi događaja i dodato da je u pitanju priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada.

Nažalost, upada u alkoholno ludilo, završava u bolnici i kroz niz komičnih situacija pokušava da nađe izlaz, družeći se pritom sa bolesnicima iz sobe. Plejada sjajnih domaćih glumaca nasmejaće vas do suza u ovoj tragi-komičnoj drami.

29. avgust – Sheitan

Filmski vodič od 29. avgusta do 5. septembra 2Film Sheitan, koga je režirao biće prikazan na brodu Društveni centar NNK  u 20.30.

U najavi događaja povodom radnje filma je navedeno da  mladići u ranim dvadesetim, Bart (Olivier Barthelemy), Lađ (Ladj Ly) i Tai (Nico Le Phat Tan) provode pomalo dosadno badnje veče u nekom klubu u Parizu. Nakon što ih odatle izbace zbog tuče, zajedno sa konobaricom i prijateljicom Jasmin (Leila Bekhti) prihvataju poziv nove privlačne prijateljice Eve (Roxane Mesquida) i odlaze u njenu kuću u šumi.

O kući se brine više nego čudnovat kućepazitelj Žozef (Vincent Cassel). Ubrzo, Jasmin primećuje da nešto nije sasvim kako treba. Dok Žozef priča o incestu i satanizmu, momci takođe uviđaju da postoji problem, koji je sve veći i jeziviji kako dan odmiče, na kraju krajeva, jedino pitanje koje se postavlja otsaje da li će iko preživeti taj jezivi zimski dan.

29. avgust – Umetnost vožnje po kiši

Filmski vodič od 29. avgusta do 5. septembra 3Zasnovan na bestseleru Garta Stajna, „Umetnost vožnje po kiši“ je topla priča koju pripoveda duhovit i filozofski nastrojen pas po imenu Enco (kome glas daje Kevin Kostner), u bioskopske projekcije kreće od večeras – ukazano je u saopštenju za medije i dodato da kroz svoju vezu s vlasnikom, Denijem Sviftom (Majlo Ventimilja), vozačem Formule 1 u usponu, Enco zadobija duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike potrebne na trkačkoj stazi takođe mogu koristiti da se uspešno upravlja životnim putovanjem.

Film prati Denija i ljubavi njegovog života – njegovu ženu, Iv (Amanda Sajfred), njihovu malu ćerku Zoi (Rajan Kira Armstrong) i, na kraju, njegovog iskrenog najboljeg prijatelja, Enca.

29. avgust – Snatch

Filmski vodič od 29. avgusta do 5. septembra 4Film Snatch biće prikazan  u Novom bioskopu Zvezda od 9 časova.

Akcija za sva vremena, „Sneč“, veliko je delo Gaj Ričija u najbogatijoj mogućoj glumačkoj postavi koju čine Bred Pit i Benisio del Toro i radnji dostojnoj kultnog kriminalističkog filma.

Kao i film „Dve čađave dvocevke“, i ovaj karakterišu živopisni likovi, crni humor, spretno koriščenje muzike i neobičan stil režije. Sve to skupa čini ovaj film ljubimcem kritike i publike, ukazano je u najavi događaja.

30. avgust – Embrace

Filmski vodič od 29. avgusta do 5. septembra 5Film Embrace biće prikazan u The Poletrotter Centru sa početkom od 20 časova.

U najavi događaja je istaknuto da je u pitanju australijski dokumentarni film iz 2016. koji prati put jedne naizled obične žene, koja uči najbitniju lekciju, da voli svoje telo. Kada menja način gledanja na njega počinje da ga voli i shvata da nije sama.

Tada mala ali bitna revolucija počinje. Izvrši anketu u kojoj čak 90 odstožena kažu da su nezadovoljne svojim telom. I tog trena kreće putovanje koje je dovelo i do ovog divnog, emotivnog i bitnog dokumentarca.

4. septembar – We must be dreaming

Filmski vodič od 29. avgusta do 5. septembra 6Društveni centar NNK i Centar za vizuelnu antropologiju – VAC organizuju projekciju filma We must be dreaming u okviru ciklusa angažovanih etnografskih filmova, u 21 sat,  istaknuto je u najavi događaja a povodom teme filma dodato da tokom tri godine praćenja svakodnevnog života trojice Brazilaca – autohtonog, jednog afričkog i evropskog porekla – film „We must be dreaming“ istražuje kako je FIFA svetski kup 2014. i Olimpijske igre u Riju 2016 uticao na živote stanovnika Rio de Žaneira i u kojoj meri su dva najveća sportska događaja planete iritirali snove i mogućnosti koje obećavaju.

https://www.facebook.com/wemustbedreaming/videos/1620111171634667/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari