Frljić odlazi sa mesta upravnika riječkog HNK 1

Upravnik Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci Oliver Frljić odlazi u julu sa tog mesta kako bi se angažovao u programu „Rijeka 2020 – Evropska prestonica kulture“. S obzirom na pritiske kojima je izložen ovaj reditelj, posebno od kada je formirana nova hrvatska vlada, njegov odlazak izazvao je burne reakcije u javnosti.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Budući da realizacija kompleksnog pozorišnog programa u okviru segmenta „Doba moći“ projekta „Rijeka 2020“ zahteva njegov pun angažman, a imajući u vidu i odgovornost koju zahteva funkcija upravnika HNK Ivana pl. Zajca, Frljić je, kako je saopšteno je na sajtu projekta Rijeka 2020, odlučio da svoj rad u Rijeci nastavi u okviru projekta EPK, odnosno na pripremi i realizaciji teme nazvane „Podeljeni gradovi“ koja predstavlja okosnicu jednog od tri programska segmenta.

„EPK je prilika i da se stvori jedna šira, ali i kompetentnija publika“, naveo je Frljić, koji je u okviru pripremanja kandidature Rijeke za EPK bio jedan od članova tima, zadužen za koncipiranje pozorišnog programa.

Umesto reditelja, za rukovodeću ulogu u HNK Ivana pl. Zajca gradskim vlastima biće predložen dosadašnji direktor Opere riječkog HNK Marin Blažević, dok se ne raspiše konkurs i ne izabere novi upravnik.

Rijeka je krajem marta proglašena evropskom prestonicom kulture 2020. godine i prvi je hrvatski grad koji je dobio tu titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari