Gabrijela Ubavić ponovo pred Požarevljane 1

Prvog radnog dana u Novoj godini Požarevljane je obradovala vest da će imati priliku da prisustvuju solističkom koncertu operske dive Gabrijele Ubavić, inače rođene Požarevljanke.

Ona je na konferenciji za novinare održanoj u požarevačkom Centru za kulturu najavila svoj koncert koji će se održati u Velikoj sali ove ustanove u nedelju od 19 časova, kao božićni poklon svojim sugrađanima.

Održavanjem ovog koncerta Požarevljani će biti privilegovani da u razmaku od samo desetak dana prisustvuju na dva izuzetna koncerta klasične muzike, što se, može se pouzdano reći retkost u Srbiji. Podsećamo da je dva dana pre Nove godine u istoj sali novoformirani simfonijski orkestar “Gvardia” koji vodi profesor muzike Teodora Dimitrijević i koji deluje pri požarevačkom Centru zakulturu, održao svoj novogodišnji koncert pred prepunom salom, doživevši prave ovacije prisutne publike. Održavanjem ova dva koncerata pokazuje da Požarevac ima veoma mnogo poklonika klasične muzike i da prosto vapi za ovakve sadržaje.

Iako je napravila značajnu karijeru u inostranstvu, rođena Požarevljanka uvek pronađe vremena da obraduje i svoj grad koncertom kakav imaju prilike da vide ljubitelji klasične muzike u prestonicama Italije, Francuske, Grčke, Poljske, Nemačke, Češke Republike, Izraela, Turske. Više puta su to bili humanitarni koncerti, što je bio još jedan od načina da ova velika zvezda opere širom “starog kontinenta“ pokaže da nije zaboravila svoj rodni kraj.

Na pomenutoj konferencji su bili prisutni još i direktor Centra za kulturu Dragi Ivić i jedan od urednika ove kuće, Predrag Paunović koji su zajednički najavili još jedan spektakl klasične muzike koji se za kratko vreme održava pod krovom kuće u kojoj rade. Neposredno pred Novu godinu je veliki uspeh doživela Gvardia, požarevački Simfonijski orkestar, a sada je na redu, kao šlag na tortu, i nastup Gabrijele Ubavić uz eminentne umetnike koji će zajedno sa njom biti na sceni.

– Uz mene će, kao muzička pratnja, biti Snežana Tintor Favazza na violini, Mima Vrbanić na violončelu i Nevena Živković na klaviru. Uz ove vrsne umetnike zadovoljstvo mi je da najavim i gosta iz Libana, Besaru Moufareja, jednog od najboljih mladih tenora na svetu. On je solista Royal Opere u Londonu, a nastupao je u Pizi, Firenci, milanskoj Skali i evo, sada i kod nas u Požarevcu kao moj gost – poručila je Gabrijela Ubavić pozvavši sve sugrađane na koncert u nedelju 8. januara.

Kako ova Požarevljanka uživa visok ugled u onim delovima diplomatskih krugova koji se mogu svrstati i poštovaoce klasične muzike, svoj dolazak na požarevački koncert su, između ostalih, najavili i predstavnici ambasada Austrije, Češke, Ukrajine.

Kada je repertoar u pitanju, Gabrijela nije želela da otkriva sve što će posetioci imati prilike da čuju sa scene požarevačkog Centra za kulturu, ali je napomenula da će biti poznatih klasičnih dela, kao i romansi i šansona, sve ono što je njena publika navikla da vidi i čuje od nje kada su u pitanju ovakvi koncerti.

Koncert koji nosi naziv “S’ ljubavlju” je pod pokroviteljstvom grada Požarevca i održaće se u nedelju, 8. januara sa početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari