Gala koncert: Najlepše italijanske arije 1

Gosti Beograda: sopran Donata D’Anuncio Lombardi, tenor Anđelo Fjore i dirigent Alberto Veronezi

Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim arijama i duetima održaće se pod dirigentskom palicom maestra Alberta Veronezija u ponedeljak, 21. oktobra, u 19:30 u Operi i teatru Madlenianum, u okviru međunarodne Nedelje italijanskog jezika – „Italijanski na sceni“.

Ove godine navršava se 140 godina od utemeljenja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i deset godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda. Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu i Opera i teatar Madlenianum organizuju ovaj izuzetan umetnički događaj, želeći da publici Beograda poklone najlepše italijanske arije i duete, u izvođenju vrhunskih italijanskih umetnika: Donata D’Anuncio Lombardi, sopran i Anđelo Fjore, tenor, kao i srpskih umetnika, Branislava Podrumac, sopran i Nikola Mijailović, bariton, a diriguje jedan od najangažovanijih italijanskih maestra, dirigent Alberto Veronezi.

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert mogu se nabaviti po cenama od 1300, 1500 i 1700 dinara na blagajnama Madlenianum, Glavna 32 i u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, kao i on-line putem sajta madlenianum.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari