Glumici Vanji Ejdus uručena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Glumici Vanji Ejdus sinoć je uručena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Festivalu Dani Zorana Radmilovića.

Nagradu je glumici na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu uručio umetnički direktor zaječarskog teatra Miloš Đurišić.

Podsetimo ,žiri 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu dr Miroslav Radonjić, predsednik, Tanja Bošković i dr Duško Ljuština, članovi, većinom glasova je doneo odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Vanji Ejdus za za ulogu Aleksije Rajčić u predstavi „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, po tekstu Đorđa Кosića, u režiji Juga Đorđevića, koprodukcija Narodnog pozorišta Beograd, Sterijinog pozorja Novi Sad i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Vanja, koja zbog obaveza u Narodnom pozorištu u Beogradu, nije bila  u mogućnosti da dođe u Zaječar i primi nagradu, obratila se tada putem video poruke u kojoj se videlo sa da su ona i njene kolege sa velikom radošću primile vest da je ona najbolja glumica 31. Festivala „Dani Zorana Radmilović“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.