Gojković: Razmotriti novi termin za sajam knjiga 1 (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je pismo direktorki Beogradskog sajma Danki Selić i pozvala Sajam da sagleda predlog izdavača i razmotri odluku da se Međunarodni beogradski sajam knjiga održi od 11. do 19. septembra, saopšteno je danas.

Gojković je podržala predloge Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Udruženja profesionalnih izdavača Srbije, kao i grupacije samostalnih izdavača.

Ona je navela i da je potrebno uzeti u obzir i argumente izdavača da produkcija knjiga do termina planiranog održavanja neće biti pripremljena u skladu sa godišnjim planom i da to može dovesti do situacije da ne bude dovoljno novih naslova.

Ukazala je na apele izdavača da bi održavanje Sajma u septembru moglo da prođe bez dovoljne posećenosti, a samim tim i bez ekonomskog opravdanja za izdavače, i navela da se te činjenice moraju ozbiljno razmotriti, posebno imajući u vidu da je prethodna godina usled pandemije Kovida – 19 posebno bila teška za sve koji rade u oblasti kulture.

Iz svih ovih razloga, u čvrstom uverenju da je zajednički cilj da manifestacija po kojoj su i Beograd i Srbija prepoznatljivi, bude što uspešnija i za izdavače i za posetioce, Gojković je pozvala Beogradski sajam da prihvate iznete predloge izdavača.

Kako su ranije preneli mediji, tri najveće asocijacije izdavačkih kuća predložile su da se ova smotra odloži do oktobra iduće godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari