Gojković sa ambasadorom Turske o obnavljanju parnog kupatila na Dorćolu i Bajrakli džamije 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Srbija je posvećena unapređenju saradnje sa Turskom u oblasti kulture, jačanju institucionalne saradnje i saradnje srodnih ustanova, kao i razvoju odnosa u oblasti kinomatografije i audio vizuelnog stvaralaštva, izjavila je danas ministarka kulture i informisanja Maja Gojković na sastanku sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem.

Kakos se navodi u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja, Gojković i Bilgič su istakli značaj očuvanja zajedničkog kulturnog nasleđa i u tom kontekstu razgovarali o realizaciji konkretnih projekata rekonstrukcije, među kojima su obnavljanje parnog kupatila Braće Krsmanović na Dorćolu u Beogradu i Bajrakli džamije.

Oni su takođe istakli da su politički odnosi između dve zemlje veoma dobri i razvijeni, o čemu svedoče i redovni susreti predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Osvrnuli su se i na intenzivnu saradnju u prethodnom periodu tokom mandata Gojković na mestu predsednika Narodne skupštine. Gojković je zahvalila na inicijativi da kao potpredsednik Vlade i ministar kulture i informisanja poseti Tursku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari