„Grafičke vizije 6” u kragujevačkim „Mostovima Balkana” 1Foto: Promo

Ove godine se obeležava 75 godina neprekidnih diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije (Jugoslavije). Tom prilikom u Galeriji „Mostovi Balkana” u Kragujevcu, večeras će biti otvorena izložba grafika meksičkih umetnika „Grafičke vizije 6”. Izložba u okviru međunarodne kulturne saradnje, autorski projekat mr Leposave Lepe Milošević Sibinović, otvara se u 20 sati.

Na postavci „Grafičke vizije 6” izložene su grafike pet meksičkih likovnih umetnika: Hosea Adair  Garsia Sančesa, Adriana Aha Mendesa, Dorote Ziolkovske, Enrikea Gvadarama Solisa, i Manuela Alberta Solisa Mendose.

Izložba meksičkih umetnika „Grafičke vizije 6” je novi segment Projekta kontinuirane međunarodne saradnje mr Leposave Milošević Sibinović koji je u prethodnim istoimenim izložbama 1, 2, 3, 4, i 5 imao znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti. Radovi su nastali u Meksiku, zemlji bogate likovne tradicije i realizovani u različitim tehnikama u Ateljeu za istraživanja i produkciju grafike Karlos Olačea (Carlos Olachea), osnovanog1984. godine koji radi u okviru Fakulteta za likovnu umetnost i dizajn Nacionalnog univerziteta i dvovekovne Nacionalne akademije San Karlos.

Pet umetnika čiji su radovi obuhvaćeni izložbom imaju prepoznatljiv umetnički rukopis i izuzetno vladaju raznim grafičkim tehnikama. Ižložba obuhvata po pet grafika od svakog autora, ukupno 25 grafičkih listova.

Izložba koju će Kragujevčani moći da pogledaju do 30. novembra već je u okviru međunarodne saradnje gostovala u galerijama u Čačku i Zrenjaninu a posle „Mostova Balkana” biće izložena u Beogradu u Galeriji Instituta „Servantes” (od 10. novembra do 15. januara 2021. godine) u Čika Ljubinoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari