Family Portrait

Glavna nagrada Festivala Balkanima, Grand Prix pripala je filmu „Porodični portret“ u režiji Lee Vidaković, produkcija: Srbija/Hrvatska/Francuska. Tako je odlučio žiri glavnog, takmičarskog programa 20. jubilarnog festivala Evropskog animiranog filma, Balkanima, koji je radio u sastavu: Režina Pesoa iz Portugala, Danijel Šuljić iz Hrvatske i Greg De Kjur iz Srbije.

Oni su na ovom festivalu, održanom proteklih dana tradicionalno u Domu kulture Studentski grad, koji je i njegov organizator, dodelili i priznanja za najbolji srpski animirani film „Lupus In Fabula“ u režiji Vuka Palibrka i Tanje Brzaković.

Specijalna priznanja pripala su filmovima: „Trag“, režija: Asparuh Petrov, Bugarska; „Gospodar močvara“, režija: Sasha Svirsky, Nemačka; „Umalo zaboravljeno“, režija: Dmitri Mihajlovic i Miguel Lima, Portugal.

U kategoriji Najbolji studentski film, Sanja Borčić iz Hrvatske i Miloš Gojković iz Srbije za najbolji proglasili su „Iznad oblaka“, režija: Vivien Hárshegyi, Mađarska; za najbolji srpski studentski film proglasili su „Draganov s(c)vet“ Marka Vasića; specijalno priznanje dodelili su filmu „Svetla“, režija: Jitka Nemikinsová, Češka.

Nagrada za najbolji dečji film pripala je ostvarenju „Naopačke“, režija: Dace Rīdūze, Letonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari