Nominacije za EmiNominacije za Emi, foto: Courtesy of the Television Academy / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

HBO serija „Succession“, priča o nemilosrdnoj borbi za kontrolu nad porodičnim medijskim carstvom, vodi po broju nominacija za televizijske nagrade Emi. Ona ih je zaradila čak 27 za četvrtu i poslednju sezonu serije.

Dva puta proglašena najboljom dramom, serija se takmiči za prestižnu nagradu sa serijom „The Last of Us“, koja je dobila 24 nominacije. Za najbolju dramu nominovani su i „House of Dragons“, „Andor“, „Better Call Saul“, „Yellowjackets“, „Crown“ i „The White Lotus“.

„Ted Lasso“, dvostruki dobitnik Emija za najbolju seriju, takmičiće će se za nagradu za najbolju televizijsku komediju u konkurenciji sa serijama „Abbott Elementary“, „The Marvelous Mrs. Maisel“, „The Bear“, „Barry“, „Only Murders in the Building“ i „Wednesday“.

Brajan Koks nominovan za najboljeg glumca u drami

Za najboljeg glumca u drami takmiče se zvezde serije „Succession“ Brajan Koks, Džeremi Strong i Kiran Kalkin,  a njihova koleginica Sara Snuk smatra se favoritkinjom za nagradu za najbolju glumicu u drami. Dobitnik Emija Džejson Sudekis, zvezda serije „Ted Lasso“, nominovan je za najboljeg glumca u komediji za treću sezonu serije koja se s uspheom prikazuje na striming servisu Apple TV+.

Prvi put nominovi Džeremi Alen Vajt iz serije „The Bear“ i Džejson Sigel koji glumi psihoterapeuta u seriji „Shrinking“ takođe se takmiče za nagradu za najboljeg glumca u komediji.

U kategoriji najbolje glumice u komediji nominovane su zvezda serije „The Marvelous Mrs. Maisel“ Rejčel Brosnan, zvezda serije „Abbott Elementary“ Kvinta Branson, Kristina Eplgejt za ulogu u seriji „Dead to Me“, Nataša Lione za ulogu u seriji „Poker Face“ i Džena Ortega iz serije „Wednesday“.

Pobednike će izabrati gotovo 20.000 članova Televizijske akademije. Nagrade se obično dodjeljuju u septembru, no to bi moglo biti odloženo zbog štrajkova scenarista i glumaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari