Izabel AđaniFoto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

 

Filmski festival u Lokarnu, na kojem je sutra zakazana svetska premijera novog filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ u programu Pjaca grande, otvoren je sinoć u ovom švajcarskom gradiću i to kao prva velika smotra nakon što su holivudski glumci stupili u štrajk, prenosi Nova.rs.

I dok je danima uoči starta festivala bilo spekulacija i strahovanja kako će se štrajk u Holivudu odraziti na Lokarno, već na otvaranju je to bilokristalno jasno. Naime, britanski glumac i producent Riz Ahmed odustao je od dolaska iako je trebalo da bude ovenčan nagradom. Još jedan laureat nagrade za životno delo Lokarna Stelan Skarsgard otkazao je dolazak u Lokarno.

Na otvaranju je prikazan kratki film „Dammi“, na kojem je Ahmed radio s rediteljem Janom Munirom Demanžom koji je umesto glumca primio nagradu iz ruku glumice Izabel Ađani i pročitao njegovo kratko pismo:

Naime, film gde se australijska glumica pojavljuje samo u ulozi producenta – „Shayda“ zatvara Lokarno 12. avgusta. Organizatori su najavljivali i da će Blanšetova voditi jednu panel diskusiju. Međutim, Dedlajn otkriva da će se Kejt Blanšet solidarisati sa svojim holivudskim kolegama i da neće doći u Lokarno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari