Iron Maiden završili na poštanskim markicama: "Izgledaju sjajno, prenose energiju benda" 1Foto: INSTAR Images / Profimedia

Članovi kultne hevi metal grupe Ajron Mejden pridružili su se nekolicini odabranih muzičara koji imaju čast da imaju sopstvene poštanske marke. Nova kolekcija, dostupna za pretprodaju od četvrtka, uključuje 12 maraka, piše BBC.

Članovi kultne hevi metal grupe Ajron Mejden pridružili su se nekolicini odabranih muzičara koji imaju čast da imaju sopstvene poštanske marke. Nova kolekcija, dostupna za pretprodaju od četvrtka, uključuje 12 maraka, piše BBC.

Osam maraka sadrži slike sa njihovih turneja širom sveta tokom godina i predstavljaju sve aktuelne članove benda. Popularna maskota benda Edi je takođe prikazana na četiri marke. Oni su tek peta grupa koja je nagrađena izdavanjem markica, nakon Bitlsa, Pink Flojda, Kvin i Rolingstonsa.

Slike koje se koriste u kolekciji kreću se od 1980. do 2018. i uključuju fotografije sa njihovih svirki iz 1983. u Hamersmitu i  iz 2008. na stadionu Tvickenham.

Iron Maiden završili na poštanskim markicama: "Izgledaju sjajno, prenose energiju benda" 2
Foto:/ INSTAR Images / Profimedia

Tu su i grupni snimci, poput Dejva Mareja, Brusa Dikinsona i Dženika Gersa u Rio de Žaneiru, januara 2001.

Pečat Edija prikazuje sliku sa omota prvog albuma benda, dok ga drugi prikazuje kao samurajskog ratnika koji ponavlja omote poslednjeg albuma.

Osam markica benda koštaju 11,70 funti, a četiri Edijeve marke 5,60 funti.

Oba kompleta imaju mešavinu markica prve klase i 1,85 funti, a biće dostupni od 12. januara.

Ostali predmeti se izdaju kao deo kolekcije, uključujući razglednice. Osnivački član i basista, Stiv Haris, rekao je da je bend bio zapanjen projektom i da su ostali bez reči kada su prvi put videli marke.

On je nastavio: „Izgledaju sjajno i mislim da zaista prenose suštinu i energiju Mejden. Svi smo veoma ponosni što je Rojal mejl odlučio da ovako poštuje nasleđe benda i znamo da će se naši fanovi osećati na isti način.“

‘Bona fide rok legende’

Formirao ih je Stiv Haris u istočnom Londonu 1975. godine, Iron Maiden su prodali više od 130 miliona primeraka svojih albuma širom sveta i smatraju se jednim od najuticajnijih rok bendova svih vremena.

Dobili su Gremi, Brit nagrade i nedavno su završili svetsku turneju Legaci Of The Beast na kojoj su svirali pred preko 3 miliona fanova.

Poslednji album benda Senjutsu objavljen je u septembru i debitovao je na prvom mestu u 27 zemalja.

Iron maiden su nedavno najavili svoju sledeću turneju, The Future Past Tour, koja će ovog leta početi u Evropi.

Dejvid Gold, direktor spoljnih javnih poslova i politike u Roial Mail-u, dodao je:

„Malo bendova u istoriji rok muzike može se nazvati verodostojnim rok legendama – ali Ajron Mejden su upravo to – i više.

„Sa legijama predanih fanova svih uzrasta i sa svih strana sveta, ne samo da su promenili način na koji rok muzika zvuči, već su promenili i način na koji izgleda. U potpunosti očekujemo da će njihovi fanovi voleti ove marke koliko i radimo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari