Ivanjica: Otvorena izložba fotografija "Umetnički karavan" 1Foto: ARLEMM

Na Trgu Okruglo pa na ćoše u Ivanjici, u saradnji saTurističkom organizacijom Ivanjice, otvorena je izložba fotografija „Umetnički karavan“ koja prikazuje prvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije i najavljuje početak jubilarnog ARLEMM-a.

Kako su saopštili organizatori, edukativi i koncertni programi manifestacije ARLEMM održava se u Arilju od 20. jula do 4. avgusta 2019.

ARLEMM 2019 biće otvoren u u subotu 20. jula nastupom Ansambla Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom Saše Mirkovića a isto veče na gradskom trgu u Arilju uz podršku Gete instituta iz Beograda, nastupiće nemački saksofonista Hejden Čizom sa svojim kvartetom i Bojanom Zulfikarpašićem.

„ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival predstavljaju jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u istorijskom, umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Divne Ljubojević i hora Melodi, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih, a dešavanja sa manifestacije biće prenošena uživo putem Telenor mreže“, navodi se u saopštenju organizatora.

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Sokoja,u saradnji sa Opštinomi Bibliotekom Arilje, kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari