Izložba fotografija: “Žene: vek promene” 1Foto: Promo/National Geographic/Eliza Scidmore

Izložba fotografija društva National Geographic “Žene: vek promene”, koja je postavljena beogradskim šoping centrima do 18. marta poziva na razgovor o aktuelnim problemima, i to upravo na mestima koja dnevno okupljaju i više hiljada ljudi.

Ove fotografije treba da, uoči globalnog praznika posvećenog ženama, podsete publiku u Srbiji pravo značenje 8. marta, pruže osvrt na poziciju žena u modernom društvu i pruže inspiraciju za promene.

Izložba “Žene: Vek promene” pokazaće nam slikom na koji način se menjao položaj žene kroz vreme – gde su one bile, gde su sada i za kakvu budućnost se bore.

Izložba fotografija: “Žene: vek promene” 2
Promo/National Geographic/Jodi Cobb

Izložbena postavka obuhvata 71 fotografiju iz National Geographic zbirke bez premca, i prikazuje fotografije žena tokom perioda od devet decenija iz svih delova sveta. Cilj izložbe je da posetiocima prikaže kako su se žene menjale i koliko su se promenile od 1888. godine kada je i osnovano društvo.

Centralna izložbena postavka, gde su izložene sve fotografije, nalazi se je u “Beo Šoping Centru” , a posetioci će odabranu selekciju fotografija moći da pogledaju i u tržnim centrima “Ušće” i “Mercator Beograd”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari