Izložba "U čast Zoranu Radmiloviću" Miloša Šobajića u Zaječaru 1Foto: J.B.K.

Izložba slika Miloša Šobajića „U čast Zoranu Radmiloviću“ otvorena je danas u okviru 28. Dana Zorana Radmilovića u Zaječaru.

Miloš Šobajić jedan je od najvećih živih srpskih slikara i kada on u nekom gradu postavi izložbu slika, to je ne samo čast za taj grad, već je kulturni događaj sezone, kazao je danas na otvaranju izložbe slika Miloša Šobajića „U čast Zoranu Radmiloviću“, direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić, zahvaljujući slavnom slikaru što je pozorištu poklonio sliku na kojoj su likovi iz uloga Zorana Radmilovića , uradio dizajn plakata festivala i priredio izložbu slika.

Konstatujući da je Šobajić mnogo više cenjen u inostranstvu nego kod nas, glumac Ivan Bekjarev koji je zvanično otvorio ovu izložbu u zaječarskom Istorijskom arhivu, istakao je da je Šobajić „čovek koji je , po rečima mnogih stručnijih od mene, napravio veliki pomak u smislu razbijanja starog manirizma u slikarstvu, čovek koji je zaslužan za nove tendencije u slikarstvu“.

-Zaječar ima slavne ljude, počev od Nikole Pašića, preko glumaca i režisera, do građana koji uspevaju da održe ovu sredinu ovako divnom i kulturnom, da organizuju ovako divan festival sa divnim glumcima, a moja izložba pokušava da ulepša ceo taj događaj – rekao je Miloša Šobajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari